avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura sau bon fiscal?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura sau bon fiscal?

Cand este nevoie sa cer factura si cand este suficient doar bonul fiscal pentru a putea deduce respectivele cheltuieli in calitate de PFA? Exista un plafon de pret sau care sunt criteriile? Multumesc
Cel mai recent răspuns: marnizo , utilizator 20:38, 9 Iunie 2021
Este considerat document justificativ bonul fiscal care are trecut CUI/CIF client pana la valoarea de 100 euro la cursul BNR din ziua emiterii. Peste acest plafon doar factura fiscala este document justificativ.


Iulian Manea a scris:

Este considerat document justificativ bonul fiscal care are trecut CUI/CIF client pana la valoarea de 100 euro la cursul BNR din ziua emiterii. Peste acest plafon doar factura fiscala este document justificativ.



buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine daca se poate, sa inteleg niste aspecte, pentru ca am impresia ca suntem bataie de joc in tara asta !

am executat o proteza de coapsa modulara la o firma de protezare si ma costat 9600 lei in 2018 , domni de acolo mi-au eliberat un bon fiscal pentru suma platita , bine inteles ca nu am fost multumit cu ce am primit pentru suma platita si cerintele care le-am avut pentru ca au spus una au venit cu alta si fiind o proteza modulara ,compusa din module am cerut sa mi se elibereze o factura cu pretul fiecarui produs ca sa vad si eu ce am platit , mi sa spus ca nu imi pot elibera factura si ca in bani aceia a intrat proteza care este provizorie si cand voi veni la protearea definitiva nu ma va mai costa nimic urmand ca la protezarea definitiva sa se faca un alt modul o cupa protetica dintrun alt material si sa fie imbracata cu modulul estetic pe care l-am platit ,cum nu aveam habar am zis asta e faptul e consumat bani au fost luati si ca ori ce roman dai uitarii dar a venit momentul abea acum in 2021 sa ma duc sa fac protezare definitiva pentru ca sa modificat bontul si sa stabilizat , iar eu nu mai pot purta acea proteza mi-au spus ca stiti mai trebuie sa dati o suma in plus ca ati venit dupa atata timp etc ,am intrebat cat mai trebuie sa dau , inca 3000 de lei pentru o cupa din rasina epoxica cea ce mi se pare exagerat de scump si mai ales cand pentru aceasta suma primesc un bon fiscal din nou pe care scrie (1 buc x 3000) . a doua zi am primit telefon de la ei ca stiti defapt mai trebuie sa dati inca 1900 de lei pentru sistemul de prindere al cupei de proteza care nu este altceva decat o simpla tabla si un colier cu un surub ,mi sa parut aberanta suma si faptul ca nu mi-au zis din prima si am intrebat , eu platesc 3000 de lei doar pentru o bucata de plastic/rasina si manopera ei ? si cica da ,si a inceput sa se fofileze cand am intrebat de ce nu mi sa spus de cand am venit suma totala . in fine ,am spus toate astea ca sa se inteleaga povestea. ce vreau eu sa stiu

este normal sa nu primesc factura detaliata cu pretul pe fiecare modul pe care l-am platit ca sa stiu si eu ce am platit ?
in cazul in care ei refuza sa ofere factura fiscala pentru sume ce depasesc 100euro ce pot face ?
se considera evaziune fiscala faptul ca ofera un document nejustificativ pentru suma respectiva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Piesa de schimb sau mijloc fix? lidiao lidiao Revin cu o problema mai veche, am o cupa excavator in val 3000 lei si un cui picon in val de 7800 lei, dilema mea cea mare sunt mijloace fixe? Incadrat la ... (vezi toată discuția)
Contract intre platitor de tva si neplatitor de tva HUBARDONI HUBARDONI Sant PFA in domeniul Transporturi rutiere de marfuri, neplatitor de TVA. Am fost contactat de un magazin pentru transport marfa pe raza orasului, fiecare cursa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! acum cateva zile am venit din concediu, un sejur de ... simotud simotud Buna ziua! Acum cateva zile am venit din concediu, un sejur de 7 nopti la un hotel din Herculane. La check-out, dl.de la receptie a gresit factura, m-a trecut ... (vezi toată discuția)