avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asiguratul este pensionar. Unde se depun actele ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asiguratul este pensionar. Unde se depun actele necesare pentru ...

Asiguratul este pensionar. Unde se depun actele necesare pentru ca sotia sa devina coasigurat?
Cel mai recent răspuns: Popval , utilizator 09:08, 6 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul nr. 1549/2018 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calității de asigurat
Art. 11. -
(1) În cazul în care, ca urmare a verificării calității de asigurat potrivit art. 9, persoanele asigurate nu figurează în baza de date în una dintre categoriile de persoane asigurate, în vederea acordării calității de asigurat și a asigurării accesului liber la pachetul de servicii medicale de bază, depun la casele de asigurări de sănătate următoarele documente:
....
e) pentru soțul, soția și părinții aflați în întreținerea unei persoane asigurate: act de identitate valabil la data solicitării, original și copie, documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată, declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii, precum și o declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreținere persoana respectivă;
.....
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este d112 Petru Ciobanu Petru Ciobanu Fiica mea ma luat in intretinere deoarece nu am nici un venit a depus actele la servici pt a ma trece coasigurat la cnas. Si mia trimis o adeverință precum ... (vezi toată discuția)
Cum devin coasigurata la sanatate? rodica copaciu rodica copaciu Buna ziua, sunt o persoana fara loc de munca, cum pot deveni coasigurata la sanatate dupa sotul meu care este pensionar? Va multumesc, multa sanatate! (vezi toată discuția)
Bună ziua dacă mama mea este ieșită la pensie de boala poate ... Mmd. Mmd. Bună ziua dacă mama mea este ieșită la pensie de boala poate să il ia pe tatăl meu ca și coasigurat?? Mulțumesc (vezi toată discuția)