avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lege agent pază
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lege agent pază

Bună seara. Am rugămintea dacă mă puteți ajuta în legătură cu articolul 61, aliniatul 2, litera a) și articolul 61,aliniatul 1,litera a) din Legea 333/2003. După cât timp de la sentința dosarului penal se poate aplica aceste legi? În momentul de față, au trecut 2 ani de zile de la sentința în cauză, cazierul este curat iar abia acum când cazierul este curat, s-a făcut cerere de către angajator pentru a ridica atestatul de pază. Din spusele polițiștilor care a ridicat atestatul, mi s-a spus că abia după 1 an de zile pot face cerere la ei pentru a dobândi dinou atestatul de pază. Orice informație este bine venită. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 5 Ianuarie 2021
Cererea de reprimire a atestatului se poate face după un an de la luarea măsurii, cu excepţia situaţiei în care instanţa de judecată constată nevinovăţia persoanei.
Bună seara.

Întrebarea mea este urmatoarea: după cât timp de la data sentinței se poate face cerere pentru retinerea atestatului? Menționez că în momentul actual cazierul este curat și abia acum mi-a reținut atestatul

Cornel Vasile a scris:

Cererea de reprimire a atestatului se poate face după un an de la luarea măsurii, cu excepţia situaţiei în care instanţa de judecată constată nevinovăţia persoanei.

Legea nr.303/2003 prevede :
- Măsura retragerii atestatului se înscrie în baza de date informatizată și este comunicată în termen de 10 zile unității angajatoare, persoanei în cauză și emitentului atestatului.

- Retragerea atestatului personalului de pază sau gardă de corp se dispune de către conducerea inspectoratului de poliție județean sau, după caz, a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București în a cărui/cărei rază teritorială își are domiciliul sau reședința persoana sancționată, după caz, pe baza:
a) actului prin care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru o infracțiune în legătură cu serviciul sau o infracțiune cu intenție;
b) procesului-verbal de constatare a contravenției și aplicare a sancțiunii contravenționale neatacat cu plângere în termenul legal sau, după caz, a hotărârii judecătorești irevocabile prin care s-a soluționat plângerea împotriva procesului-verbal;
c) documentelor ce atestă pierderea aptitudinilor fizice sau de declarare a iresponsabilității.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu o întrebare în legătură cu atestatul ... Andreea2002Giulia Andreea2002Giulia Bună ziua, am și eu o întrebare în legătură cu atestatul pentru paza, anul trecut am fost prins băut la volan și am primit o pedeapsa cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Atestatul profesional ady_deva ady_deva In urma cu ceva vreme s-a inceput cercetarea mea intr-un dosar ce nu are nici o legatura cu serviciul prestat,dar mi s-a ridicat atestatul ... (vezi toată discuția)