avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, am și eu o întrebare în legătură cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, am și eu o întrebare în legătură cu atestatul ...

Bună ziua, am și eu o întrebare în legătură cu atestatul pentru paza, anul trecut am fost prins băut la volan și am primit o pedeapsa cu suspendare timp de 1 an, oare când pot să îmi fac atestatul de paza? Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2021
Andreea2002Giulia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 20 Aprilie 2021
Legea 333/2003
art. 61
(1) Măsura retragerii atestatului personalului de pază sau gărzii de corp revine Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau, după caz, inspectoratului de poliție județean în raza căruia persoana își are domiciliul ori reședința și se ia în mod obligatoriu în următoarele situații:
a) persoana a săvârșit o infracțiune în legătură cu serviciul sau o infracțiune cu intenție;
b) persoana a fost sancționată contravențional de cel puțin două ori în 6 luni pentru încălcarea dispozițiilor art. 46-48 sau a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
c) persoana și-a pierdut aptitudinile fizice necesare în vederea îndeplinirii funcției de paznic sau gardă de corp ori a fost declarată iresponsabilă, potrivit legii.
(2) Măsura retragerii atestatului se propune de agentul constatator sau de angajatorul care a sesizat că personalul de pază sau garda de corp se află în vreuna dintre situațiile prevăzute la alin. (1) și se dispune de către unitatea din care face parte agentul constatator, comunicându-se acest lucru de îndată angajatorului și persoanei sancționate.
(3) Persoana căreia i s-a retras atestatul poate contesta această măsură în justiție, în condițiile legii.
(4) Cererea de reprimire a atestatului se poate face după un an de la luarea măsurii, cu excepția situației în care instanța de judecată constată nevinovăția persoanei.

Vi s-a retras atestatul de paza ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege agent pază kidzor kidzor Bună seara. Am rugămintea dacă mă puteți ajuta în legătură cu articolul 61, aliniatul 2, litera a) și articolul 61,aliniatul 1,litera a) din Legea ... (vezi toată discuția)