avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ajutor legal cu în legătură cu datorii vechi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ajutor legal cu în legătură cu datorii vechi neplătite

Buna ziua,

In anul 2008, am făcut niște alegeri nefericite, reprezentand 2 credite de nevoi personale, unul in euro, unul în franci elvețieni.
La scurt timp după ce le-am luat, francul elvețian s-a apreciat enorm în raport cu leul, și dobânzile pentru ambele împrumuturi au fost mărite exagerat.
Am observat pasiv cum intru în imposibilitate de plată...
După ceva timp, băncile au vândut creanțele către Secapital S.a.r.l., o companie reprezentată legal de Kruk.
Au trecut 6 ani, și într-un final creditorul a deschis acțiunea de executare silită împotriva mea. Acest lucru a rezultat în două dosare de executare. Sumele urmărite(200.000 ron ) erau aberante în raport cu valoarea inițială a creditelor(60.000 ron).
În cadrul executării, compania la care lucram a primit două adrese de înființare poprire. Au început să îmi deducă 50% din salariu.
Nu am putut supraviețui cu cei 50% care îmi rămâneau și am decis să plec din țară după 3 luni.
Am primit după încă câțiva ani, o notificare precum că executarea silită a încetat. Sunt iarăși în procedura de recuperare amiabilă.
Acum caut niște sfaturi juridice cu privire la situația mea. Mi-au atras acum ceva timp atenția niște discuții în presă legate de o așa numită lege a falimentului personal. Alte articole sugerau procedura falimentului personal în alte țări membre UE.
Suntem în 2021, au trecut 13 ani, o executare silită(din care nu au recuperat aproape nimic). Există vreo soluție pentru situația în care sunt? Pot face ceva ca să șterg aceste datorii sau să plătesc o sumă rezonabilă eșalonat

Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile dvs!
Mihail V.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2021
Mihail84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:30, 6 Ianuarie 2021
Buna ziua,
Trebuie analizat daca nu a intervenit prescriptia.

cat priveste "legea falimentului personal" , la noi in tara se aplica aceasta lege destul de greoi. Trebuie sa stiti ca nu este asa simplu sa beneficiati de aceasta lege. In linii mari inseamna ca o instanta sa numeasca un lichidator care se va ocupa de bunurile dvs. si va urmari cheltuielile si veniturile dvs. timp de 3-5 ani si abea apoi se va putea declarar "falimentul personal" ... bine, procedura este mai ampla si necesit f.multi termeni juridici, eu am incercat sa va explic mai pe intelesul dvs. chiar daca voi fi criticata ca nu am redat exact ce presupune juridic.
Mulțumesc mult pentru răspunsul dvs. Cum putem analiza dacă a intervenit prescripția?
Mergeți la cabinetul avocatului și studiați actele. Consultanța juridică o veți plăti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta catre o alta firma de recuperare. VatafuF VatafuF Buna ziua. Tatal meu a fost executat prin executor judecatoresc incepand din anul Octombrie 2012 pentru o datorie la o banca de 6655 lei + 1417 lei (probabil ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia? mihail2012 mihail2012 In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 ... (vezi toată discuția)
Renuntare executare silita elena84 elena84 Buna ziua. in 2007 am luat un credit de nevoi personale in valoare de 32.500 Ron. Dupa 2 ani nu am mai putut plati, creanta a fost vanduta catre Secapital , ... (vezi toată discuția)