avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca cu 4 ore/luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca cu 4 ore/luna

M-ar interesa daca exista contract individual de munca cu 4 ore/luna? Se poate incheia astfel de contract cu o persoana fizica care este deja angajat la o alta societate cu 8 ore/zi? In acest caz persoana respectiva ar putea incheia mai multe contracte cu 4 ore/luna deoarece oricum nu depaseste 12 ore/ zi, nu? Care ar trebui sa fie salarul brut minim la 4 ore / luna?
Legea nu reglementeaza un numar minim de ore/luna sau ore/zi necesare ptr incheierea unui CIM.
Deci, ceea ce nu este interzis este permis.

Ca atare, din punctul meu de vedere se poate incheia un astfel de CIM desi nu intele g de ce nu se adopta o varianta mai putin costisitioare ptr ambele parti (referindu-ma strict la nivelul contributiilor).
De ce nu se adopta o varianta de conventie civila?
Este si mai ieftina (ptr ambele parti) iar numarul de ore, acela de 4 ore/luna, nu motiveaza o incheiere de CIM.

Cat despre salariul minim, depinde.
Daca este vorba de un saalriat cu studii superioare, atunci saalriul minim de incadrare ptr cele 4 ore/luna este de ..... 29 lei/luna brut.

Merita ptr o astfel de suma sa se incheie un CIM? Eu cred ca nu.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
Isa Radov, Consultant resurse umane
este vorba despre o firma micro (care daca nu se sterge) trebuie sa aiba in max 60 de zile de la infiintare minim un angajat, daca stiu bine, si de aceea m-am gandit la CIM. De fapt sunt 6 firme micro nou infiintate. Administratorul acestora ar dori sa angajeze o persoana (la fiecare soc.) care este deja angajat cu 8 ore la o alta firma. In acest caz cu 6 CIM de 4 ore/ luna + 8 ore/zi oricum nu depaseste 12 ore/zi, nu? (Persoana respectiva nu are studii superioare.) Exista si alte solutii?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
simonacontabila, utilizator
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Cumulul de funcţii reglementat de Codul muncii presupune existenţa mai multor contracte de muncă, indiferent de tipul lor.
Daca sunt la acelasi angajator trebuie respectata durata saptamanii de lucru conform precizarilor din Codul Muncii.
Durata sapatamanii de lucru se refera la un singur contract individualde munca si nu la cumul.

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari lavinic lavinic Am contract de munca ptr. 8 ore pe zi la o firma privata.Sunt solicitat ca pe langa sarcinile de serviciu sa tin locul unei colege care se afla in crestere ... (vezi toată discuția)
Un nou contract de munca dobrealina23 dobrealina23 Sunt angajata cu contract de munca pentru 6 ore/zi, zilnic. Pot sa ma mai angajez cu contract de munca la o alta firma cu 4 ore/zi, zilnic? Este legal sau nu? ... (vezi toată discuția)
Contract de munca full time C-tin C-tin Un angajat are contract de munca cu norma intreaga la o firma. Se poate angaja, in paralel, la o alta firma - dar tot cu contract de munca cu norma intreaga? (vezi toată discuția)