avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz în serviciu As dori sa stiu daca as putea avea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz în serviciu As dori sa stiu daca as putea avea castig de ...

Abuz în serviciu
As dori sa stiu daca as putea avea castig de cauza într-un proces în care vreau sa-mi acuz șeful pentru abuz in serviciu. În 2018 am efectuat foarte multe ore suplimentare care nu au fost trecute în pontaj, prin urmare nu am putut beneficia de ore libere în compensatie sau de plata acestora. Mentionez ca orele suplimentare pot fi dovedite.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 11 Ianuarie 2021
Nimeni nu va poate spune daca aveti sau nu sanse intr-un astfel de litigiu.

Ce spuneti dvs. poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social
In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata drepturilor salariale, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea repausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii , va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a drepturilor salariale si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Eu vreau sa mi se plateasca acele ore. Nu au fost pontate cu rea vointa din partea șefului. Vreau sa fie sancționat
Sanctiunea o poate aplica ITM-ul.
Si plata orelor

Cornel Vasile a scris:

Sanctiunea o poate aplica ITM-ul.

La plata orelor il poate obliga instanta de judecata ... ITM-ul va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a drepturilor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere la itm Adrian6791 Adrian6791 Cum procedez sa fac o plângere asupra unei firme care nu-mi acorda drepturile mele? (vezi toată discuția)
Neplata orelor suplimentare Email Email Buna ziua, Lucrez la o firma privata de 10 ani, in contractul de munca este prevazut un program de 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana, iar noi lucram 9 ore ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă neplatit Viorela1988 Viorela1988 Bună ziua, as dori sa ști ce se poate face ca să îmi recuperez banii pe concediu efectuat mai mult de 21 de zile din care mi-a dat șeful doar 300 de lei ... (vezi toată discuția)