Buna ziua.
In urma cu 5 zile un ONG a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru o interventie chirurgicala a nepotelului meu.
Suma solucitata a fost de 45000 lei.
In decurs de 24 ore s-au strans din donatii 65000 lei doar prin platforma Facebook ( fara a pune in calcul sumele viirate prin transfer bancar si paypal ).
Daca acel ONG nu mai directioneaza banii pentru speta solicitate, pot depune un denunt penal atasand la dosar declaratiile de donare si copiile dupa CI ale persoanelor care au donat ( 600 persoane )?
- care ar fi capetele de acuzare si carui articol de lege fac parte?
- pot solicita ONG-ului transparenta totala asupra viramentelor incasate de la firmele care au sponsorizat pentru aceasta cauza?
- pot solicita ONG-ului transferul sumei totale acumulate in contul fiicei mele ( mama nepotelului ), cu titlu de donatie din partea ONG, urmand ca aceasta la randul ei sa doneze unor altor cauze diferenta de bani ramasa dupa efectuarea operatiei? Asta pentru un eventual control de la ANAF.
Donatii catre ong
LifeRider
Buna ziua,
Din cate stiu, pentru donatiile in bani din partea persoanelor fizice este necesara incheierea unui contract. Imi puteti spune care este regimul ... (vezi toată discuția)