avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... - vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

- vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns la următoarele ...

- vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns la următoarele 2 probleme:

1. - părerea unui consilier juridic - dată directorului instituției noastre într-o problemă de serviciu este consultativă ?
- directorul - hotărăște, de ex. : alegerea sancțiunii mai aspre sau chiar desfacerea CIM al unui angajat ?
sau juristul trebuie să spună exact ce sancțiune trebuie să se aleagă ?

2. - dacă nu există vreo prevedere legală sau proceduri interne - pentru rezolvarea unei probleme de serviciu, cum se procedează?
- juristul trebuie să spună cum se va proceda ?
- dar dacă juristul se abține sau chiar nu știe cum să se procedeze, se poate cere îndrumarea Consiliului Judeţean - ordonatorul principal de credite?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 22:24, 12 Ianuarie 2021
1. Intr-adevar, directorul decide sanctiunea.

2. In opiniamea, juristul trebuie să spună cum se va proceda in situatii nereglementate la nivel intern.
- dar dacă juristul se abține sau chiar nu știe cum să se procedeze,
se poate cere îndrumarea Consiliului Judeţean - ordonatorul principal de credite?
Parerile consilierilor juridici au caracter consultativ. Așa cum bine rezultă din Legea 514/2003 consilierul juridic acordă consultanță.
Dacă însă este vorba de o procedură disciplinară pe care o desfășoară o persoană (ce întâmplător este consilier juridic), sanțiunea administrativă se aplică de conducătorul instituției în conformitate cu procedurile interne stabilite, iar în lipsă în conformitate cu dispozițiile Codului muncii (din care eu cel puțin înțeleg că cercetarea disciplinară se poate face de o persoană desemnată însă sancțiunea dacă este cazul se aplică prin actul emis de conducătorul instituției care și decide cu privire la aceasta)
Vă mulțumesc din suflet pentru lămuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare text de lege aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Doresc urgent un raspuns. Va dau un articol din Lg 215/2001, legea administratiei publice locale: art 91, alin.(4) lit. d) \\"consiliul judetean acorda ... (vezi toată discuția)
Trebuie semnate dupa venirea din concediu ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! In urma unui control s-a constatat ca unele Decizii emise de directorul institutiei noastre publice nu au fost semnate si de jurist. 1. - ... (vezi toată discuția)
Atributii de serviciu - cine întocmește adresa de casare bunuri către ordonatorul principal de credite ? oanaportar oanaportar Buna seara ! Directorul institutiei noastre vrea sa caseze niste bunuri. Directorul vrea sa se faca o Adresa oficiala catre Consiliul Judetean - ... (vezi toată discuția)