avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer la cerere functionar public. Refuzul
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer la cerere functionar public. Refuzul

Poate conducatorul sa refuze transferul la cererea functionarului piblic, in cazul in care functionarul indeplineste toate criteriile necesare ocuparii functiei vacante? Nu este reglementat nicaeri in codul administrativ refuzul!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 20 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da ,asta stiu pe de rost articolul ,dar cum ramane cu refuzul?si mai ales fara motiv.Refuzul ne intereseaza si baza legala,ca nu poti sa refuzi ca nu vrei sau ca nu iti plac ochii functionarului public...

Kyandra a scris:

Art. 506 din Codul Administrativ:
(8) Transferul la cerere se face la solicitarea funcţionarului public şi cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în care urmează să îşi desfăşoare activitatea funcţionarul public. Autoritatea sau instituţia publică în cadrul căreia s-a aprobat transferul la cerere al funcţionarului public înştiinţează cu celeritate autoritatea sau instituţia publică în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public, despre aprobarea cererii de transfer. În termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea înştiinţării, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public are obligaţia să emită actul administrativ de modificare a raporturilor de serviciu ale funcţionarului public, cu precizarea datei de la care operează transferul la cerere. Data de la care operează transferul la cerere nu poate depăşi 30 de zile calendaristice de la data emiterii actului administrativ.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Cons.sanda a scris:

Da ,asta stiu pe de rost articolul ,dar cum ramane cu refuzul?si mai ales fara motiv.Refuzul ne intereseaza si baza legala,ca nu poti sa refuzi ca nu vrei sau ca nu iti plac ochii functionarului public...

Ba se pare ca la noi in Romania se poate si lucrul acesta. Nu este deloc normal ca acel refuz al conducatorului unitatii sa fie pe niste motive puerile sau chiar sa nu-si motiveze refuzul.
Ai postul liber, vacant, functionarul public care solicita transferul la cerere indeplineste toate criteriile necesare, atunci de ce sa il refuzi? Pe ce motiv obiectiv, serios?
Sau pot sa se transfere la cerere doar cei care beneficiaza de sistemul pcr?!
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2021
AlinMandrica, utilizator
Faceti o intrebare la ANFP in acest sens. Teoretic daca indepliniti toate conditiile legale nu ar trebui sa va loviti de un refuz. Asta dupa ce ati formulat o cerere in scris catre conducatorul unitatii unde doriti a va transfera, pe care aveti un nr. de inregistrare si un raspuns scris (in 30 de zile). Asteptam sa ne spuneti ce ati rezolvat. In alta ordine de idei de unde stiati de post?
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
Justitiarul711, utilizator
Pe site ANFP se regaseste la Cariera in functia publica-Situatia functiilor publice,date deschise referitor la functiile ocupate si functiile vacante.De altfel toate institutiile au obligativitatea de a afisa pe site propriu transparenta functiilor publice-Lista functiilor si a veniturilor la 31.03 si 30.09 .Deci aici a fost deranjul ca am identificat astfel in cadrul compartimentului contabilitate un post vacant ,un post pe prelungire de la 60 la 63 ,deci in 2023 se va vacanta inca un post in cadrul compartimentului si in cursul acestui an tot prin pensionare se va vacanta un post .Si totusi se doreste refuzul de catre conducatorul unde am solicitat transferul.Astept raspunsul in 30 de zile la cererea depusa.Pareri ? .
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
Cons.sanda, utilizator
Am intrebat la ANFP,bingo nu am primit un raspuns clar ,decat ca si in articol cu acordul conducatorului...Si daca refuza ce fac? Mai discutati.

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public Siramos Siramos Buna ziua! Sunt functionar public si am fost admis prin transfer la cerere la alta institutie publica. Am inteles din lege ca angajatorul poate refuza ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere intr-o alta institutie publica-buna ziua! va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera la cerere ... P3tra P3tra Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera la cerere intr-o institutie publica, avand in vedere ca nu se mai fac angajari la stat. De asemenea va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ce pot face in cazul in care am aprobarea unei institutii ... Majin Majin Buna ziua! Ce pot face in cazul in care am aprobarea unei institutii de stat pentru a ma transfera dar unitatea in care lucrez refuza transferul? (vezi toată discuția)