avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer la cerere functionar public. Refuzul
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer la cerere functionar public. Refuzul

Poate conducatorul sa refuze transferul la cererea functionarului piblic, in cazul in care functionarul indeplineste toate criteriile necesare ocuparii functiei vacante? Nu este reglementat nicaeri in codul administrativ refuzul!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 20 Martie 2024
Mai mult decat atat ,nimeni nu interpreteaza ,,si cu aprobarea " ci o tin una si buna ,,doar cu aprobarea" desi nu asa scrie articolul ,si daca nimeresti un judecator ad literam lege ,si nu unul care sa judece intentia si scopul acelui conducator de a organiza concurs in loc sa aprobe cererea de transfer,precum si lipsa de incoruptibilitate,ramai doar cu actiunea din instanta.
Este si normal sa fie asa. In caz contrar toata lumea ar migra dupa bunul plac, fara sa existe o stabilitate pe post, fara sa ai posibilitatea in calitate de conducator de a alege oamenii cu care lucrezi. In politie de exemplu, nu poti nici daca primesti acordul unitatii care te primeste. Acolo esti conditionat de acordul unitatii cedente. In situatia data legiuitorul chiar nu specifica faptul ca refuzul trebuie motivat, asa cum se intampla in M.A.I. Totusi, desi se intampla asta in M.A.I., refuzul unitatii cedente este mereu motivat pe lipsa de personal.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2021
Tirlea Andrei, Consilier juridic
Vreau sa ma trasfer de pe o sectie a unui spital pe alta sectie ,in cadrul aceluiasi spital, ca si ingrijitor curațeni , dar seful de sectie a scris in cerere "doar cu inlocuitor "din aceasi unitate . Este legal.
Acolo unde vreau sa ma transfer au fost de acord.
Spune ca ramane cu postul blocat .
Cornel Vasile a scris:

Despre care conducator este vorba?

Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2023
ianis2018, utilizator
Transferul nu opereaza in situatia dvs , ci modificarea locului de munca... situatie in care se va incheia un act aditional la c.i.m. si necesita acordul partilor , al dvs si al angajatorului .
Bună ziua ! Doresc sa ma transfer intr-o alta institutie ( sunt funcționar public ) , conducatorul institutiei de unde plec poate sa-mi refuze transferul aprobat de institutia unde vreau sa plec ? Are obligatia sa motiveze refuzul ?

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public Siramos Siramos Buna ziua! Sunt functionar public si am fost admis prin transfer la cerere la alta institutie publica. Am inteles din lege ca angajatorul poate refuza ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere intr-o alta institutie publica-buna ziua! va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera la cerere ... P3tra P3tra Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera la cerere intr-o institutie publica, avand in vedere ca nu se mai fac angajari la stat. De asemenea va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ce pot face in cazul in care am aprobarea unei institutii ... Majin Majin Buna ziua! Ce pot face in cazul in care am aprobarea unei institutii de stat pentru a ma transfera dar unitatea in care lucrez refuza transferul? (vezi toată discuția)