avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare contractual pana la organizarea concursului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare contractual pana la organizarea concursului

Buna ziua,

am o nelamurire legata de angajarea unei persoane ca sofer, transport scolar fara examen - pe moment. Fostul sofer a decedat acum 2 zile; tinand cont ca nu pot organiza concurs in cele catava zile ramase pana la inceperea scolii, vreau sa angajez pe cineva, si fiind unitate bugetara sa organizez concurs dupa ceva timp. Credeti ca ar fi ok? Ma gandesc sa incep organizarea concursului imediat sau credeti ca pot sa-mi acord ceva timp... sa zicem 3-6 luni pentru concurs? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters54221 , utilizator 19:23, 30 Decembrie 2009
In unitate bugetara nu se pot face angajari fara concurs. Si legislatia veche si legea unica a salarizarii precizeaza acest lucru .
Mai bine un contract de colaborare cu PFA .
Buna ziua,
Pentru a rezolva problema urgenta pe care o aveti, puteti angaja o persoana autorizata pentru acest gen de activitati (carnet de conducere profesionist, cel mai indicat fara antecedente penale si rutiere), dar imediat dupa ce trec sarbatorile trebuie sa demarati procedura de organizare a concursului, la cre se poate inscrie si persoana pe care intre timp o angajati. Nu este indicat sa asteptati asa de mult, sunteti bugetari si trebuie sa respectati legea.
Cu stima
multumesc pentru raspunsuri.
Din pacate contract de colaborare cu PFA nu ma ajuta.
Cred ca voi angaja pe cineva cu data de azi sau maine, astfel ca pe data de 4 ian. sa fie totul in regula, plus facut anuntul de concurs.
Nu puteti angaja pe nimeni de azi sau maine, in sistemul bugetar ocuparea prin concurs a posturilor vacante este blocata pana la 31.12.2009!!! (cu exceptia unor posturi de conducere unice vacante - functionari publici). Iar de la 01.01.2010 se abroga legislatia specifica de angajare a bugetarilor contractuali (trebuie sa asteptam emiterea legislatiei noi de catre guvern, in conformitate cu prevederile legii 330/2009). Nu va jucati cu angajarile, intrucat veti avea probleme mai tarziu!
1.Textul nu prevede pana cand sunt blocate angajarile...
2. Ma indoiesc ca guvernul va da mii de hotarari ca sa aprobe criteriile de selectie pentru fiecare ordonator principal de credite...

OUG nr. 34/2009 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 249, din 14 aprilie 2009
Art. 22. - (1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice prevazute la art. 21. Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, precum si cele a caror ocupare a fost deja aprobata de Guvern prin memorandum pot fi ocupate in conditiile legii.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite, in cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maxim 15% din totalul posturilor ce se vor vacanta dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget.


LEGE-CADRU nr. 330 din 5 noiembrie 2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
Art. 7 (1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant, existent în statul de funcţii, în cazul personalului contractual, se face prin concurs sau examen, pe baza criteriilor de selecţie stabilite prin regulament de către ordonatorul principal de credite, în raport cu cerinţele postului.
Art. 8 (6) Stabilirea concretă a criteriilor de evaluare a performanţelor profesionale individuale, în cazul avansării sau ocupării unui post vacant, se face prin hotărâri ale Guvernului, iniţiate de fiecare ordonator principal de credite.

Concluzie: cei ramasi in sistemul bugetar vor trebui sa faca si munca celor care pleaca, avand drept compensatie un venit mai mic ca urmare a aplicarii legii nr. 330/2009.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
Tanjiani, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajare 2010 Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Înn ce conditii se poate angaja o persoana in anul 2010 in cadrul unei institutii publice(ex. primarie) pe functie contractuala sau functionar ... (vezi toată discuția)
Angajari 2010 klaudia772001 klaudia772001 In cadrul primariei avem trei persoane ale caror contracte de muncă vor expira in martie respectiv in mai anul curent. Acum cu destituirile care urmează sa ... (vezi toată discuția)
Posturi blocate 2010? gixee gixee stiti cumva daca posturile in sistemul bugetar sunt blocate si in 2010? din cate stiu erau blocate pana la sfarsitul anului 2009. lucrez intr-o institutie ... (vezi toată discuția)