avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... posturi blocate 2010?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

posturi blocate 2010?

stiti cumva daca posturile in sistemul bugetar sunt blocate si in 2010? din cate stiu erau blocate pana la sfarsitul anului 2009. lucrez intr-o institutie bugetara si chiar e nevoie de personal, motiv pt care ne aflam intr-o criza d epersonal.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 14:31, 2 Ianuarie 2010
Nu e o parere avizata, dar tocmai de curand am auzit ca la TV-stiri ca unele posturi din institutiile bugetare vor fi 'deblocate'...Sa speram ca va fi oricum mai bine in 2010 din toate pct de vedere.
Intr-adevar ne ramane doar sa speram, si sa credem ca va fi mai bun din toate pctele de vedere.

Numai bine,
gixee a scris:

stiti cumva daca posturile in sistemul bugetar sunt blocate si in 2010? din cate stiu erau blocate pana la sfarsitul anului 2009. lucrez intr-o institutie bugetara si chiar e nevoie de personal, motiv pt care ne aflam intr-o criza d epersonal.


Sunt deja unele institutii bugetare care organizeaza concursuri pentru ocuparea anumitor posturi vacante in 2010 ... :)
Avand in vedere faptul ca OG 34/2009 prevede ca "se suspenda ocuparea prin concurs a posturilor vacante din sistemul bugetar pana la data de 31.12.2009", iar onor guvernul nu a emis (inca) un act normativ de prelungire a acestei restrictii, in acest moment nu exista impediment legal pentru derularea procedurilor de angajare...
Eu nu gasesc in O.U.G. nr. 34/2009 articolul care spune ca "se suspenda ocuparea prin concurs a posturilor vacante din sistemul bugetar pana la data de 31.12.2009", poate am o alta versiune de o ordonanta :)

Art. 22.
(1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice prevazute la art. 21. Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, precum si cele a caror ocupare a fost deja aprobata de Guvern prin memorandum pot fi ocupate in conditiile legii.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite, in cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maxim 15% din totalul posturilor ce se vor vacanta dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget. Pentru posturile din sistemul de invatamant de stat, urmarirea incadrarii in procentul de maxim 15% se realizeaza la nivelul intregului sistem de invatamant de stat, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii.
(3) Ocuparea posturilor prevazute la alin. (2) se va face prin concurs sau examen, in conditiile legii, pe raspunderea ordonatorilor principali de credite.

A aparut cumva un act normativ care abroga acest articol sau specifica faptul ca aceasta se aplica doar pentru anul 2009?... altfel banuiesc ca institutiile bugetare ar putea organiza concursuri doar pentru ocuparea a 15% din posturile vacantate dupa intrarea in vigoare a ordonantei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functii de conducere bonzai81 bonzai81 Buna Seara, as dori sa aflu care act normativ interzice organizarea de concurs pt ocuparea unei functii de conducere?(a aparut in cursul lunii martie) (vezi toată discuția)
Angajari bugetari fara concurs? lili5 lili5 O unitate bugetara are 3posturi libere . Cateva luni posturile au fost \"blocate\" si odata cu deblocarea urma sa se dea concurs. Acum s-a intamplat si ... (vezi toată discuția)
Angajare 2010 Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Înn ce conditii se poate angaja o persoana in anul 2010 in cadrul unei institutii publice(ex. primarie) pe functie contractuala sau functionar ... (vezi toată discuția)