avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA sot-sotie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA sot-sotie

Se da urmatoarea situatie: sot si sotie, avand un autoturism, inscris pe numele unuia dintre ei. La achizitia acestuia, s-a emis o polita RCA, pe numele proprietarului. Ambii soti au permise de conducere, insa, din varii motive, doar cel pe numele caruia este emisa polita a condus pana acum.
Intrebarea este: pentru a putea conduce autoturismul, al doilea sot are nevoie de o noua polita RCA sau o poate folosi pe cea emisa pe numele primului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:00, 12 Ianuarie 2021
Polita RCA se incheie pe numele proprietarului si masina poate fi condusa si de alte persoane care detin permis de conducere si au acordul proprietarului.
Nu este necesar incheierea de asigurare RCA distincta pe numele conducatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca cu b5 vs. b7 bonus malus. sot/sotie proprietari auto; cagrigoroaei@yahoo.com cagrigoroaei@yahoo.com RCA cu B5 vs. B7 Bonus Malus. Sot/Sotie proprietari auto; sotia cu B5 (nume pe talon) si sotul cu B7 (nu este trecut numele pe talon) si polita scumpa... Cum ... (vezi toată discuția)
Bomus-malus rca mariusgrosu_82 mariusgrosu_82 Buna ziua, As vrea sa stiu ce se intampla cu clasa de RCA Bonus-Malus cand vinzi o masina si apoi cumperi una noua. Ideea e ca brokerul meu m-a trecut ... (vezi toată discuția)
art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)