avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce trec in registrul inventar?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce trec in registrul inventar?

Am doua luni de activitate ca intrepr. indiv.: prestez servicii tip after-school si nu am achizitionat niciun fel de bun, intrucat eu imi desfasor activitatea la scoala, dupa orele de curs.
Problema mea: ce trec in registrul inventar?
Cel mai recent răspuns: olioli , utilizator 08:48, 2 Ianuarie 2010
In registrul inventar , indiferent daca esti PFA , IF , se trec toate activele ( tot pe ce poti sa pui mana - mijl. fixe -obiecte de inventar etc ) ( tot ce poti sa numeri - bani in ct curent )si toate creantele si obligatiile (sume de incasat si datorii ). Te asigur ca asa este , desi unii trec doar ob.inv. ! Am avut control. Trece tot ceea ce tu sti ca este " valoare "

O zi buna !

Corina
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
ContSters109653, utilizator
Cere o balanta , daca faci asa ceva si trece toate posturile din balanta ( si activ si pasiv!).


Legal conform ultimelor reglementari trebuie sa treci in Registrul inventar:

44. - ( 1) Registrul inventar (cod 14-1-2) este un document contabil obligatoriu în care se înscriu rezultatele inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, grupate după natura lor, conform posturilor din bilanţ.
Elementele de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii înscrise în registrul-inventar au la bază listele de inventariere, procesele-verbale de inventariere şi situaţiile analitice, după caz, care justifică conţinutul fiecărui post din bilanţ.
(2) În cazul în care inventarierea are loc pe parcursul anului, datele rezultate din operaţiunea de inventariere se actualizează cu intrările sau ieşirile din perioada cuprinsă între data inventarierii şi data încheierii exerciţiului financiar, datele actualizate fiind apoi cuprinse în registrul-inventar. Operaţiunea de actualizare a datelor rezultate din inventariere se va efectua astfel încât la sfârşitul exerciţiului financiar să fie reflectată situaţia reală a elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii.
(3) Completarea registrului-inventar se efectuează în momentul în care se stabilesc soldurile tuturor conturilor bilanţiere, inclusiv cele aferente impozitului pe profit, şi ajustările pentru depreciere sau pierdere de valoare, după caz.
Registrul-inventar poate fi adaptat în funcţie de specificul şi necesităţile entităţilor, cu condiţia respectării conţinutului minim de informaţii prevăzut pentru acesta.

Ordin nr. 2861 din 09/10/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii.
"Cere o balanta , daca faci asa ceva si trece toate posturile din balanta ( si activ si pasiv!)."

vorbim de intrep individuala si partida simpla
Magda ! Am avut control la PFA . Control de rambursare Tva ! ( 7300 ron ) .Partida simpla , intr-adevar !
Au avut pretentia ca in reg.inventar sa fie consemnat tooooot , inclusiv aceasta creanta ! Mi-au dat baza legala (cod fiscal , normal ). Au spus ca ceea ce nu este consemnat , nu exista !
( sold conturi banci , stoc mostre MLM , imobilizari , ob . inv. toooot )
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2009
ContSters109653, utilizator
ok, Corina ... eu am zis de balanta ; de unde balanta la pfa ? asta era ideea ...

Alte discuții în legătură

Completare registru inventar earlysunset earlysunset Buna ziua! Am un PFA neplatitor TVA, sistem real, CAEN 6201 (Activitati de realizare a soft-ului la comanda). Am achizitionat pe PFA: - RJIP, RI si RUC; - ... (vezi toată discuția)
Completare registru inventar mon1981 mon1981 Am o firma mica de prestari servicii , nu am stocuri, rulaj destul de mic ca si valoare, este suficient daca completez registrul de inventar? Sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Completare registrul-inventar ptr ii psvictor psvictor Buna ziua, Sunt II activitati fotografice, la real si am o mare nelamurire legat de ce si cum se noteaza in Registrul-Inventar(14-1-2). Am citit si peste ... (vezi toată discuția)