avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce trec in registrul inventar?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce trec in registrul inventar?

Am doua luni de activitate ca intrepr. indiv.: prestez servicii tip after-school si nu am achizitionat niciun fel de bun, intrucat eu imi desfasor activitatea la scoala, dupa orele de curs.
Problema mea: ce trec in registrul inventar?
Cel mai recent răspuns: olioli , utilizator 08:48, 2 Ianuarie 2010
Au avut pretentia ca in reg.inventar sa fie consemnat tooooot , inclusiv aceasta creanta ! Mi-au dat baza legala (cod fiscal , normal ). Au spus ca ceea ce nu este consemnat , nu exista !
( sold conturi banci , stoc mostre MLM , imobilizari , ob . inv. toooot )

Corect ccea ce au spus ei, art 48, alin 9 - Cod Fiscal si punctul 41 Norme metodologice cod fiscal .

(9)În Registrul-inventar se trec toate bunurile si drepturile aferente desfasurarii activitatii.

41.Toate bunurile si drepturile aferente desfasurarii activitatii se înscriu în Registrul-inventar si constituie patrimoniul afacerii.

Dar eu as intreba acel gardist daca am o datorie neachitata la sf de an ,o trec in registru sau nu ?

@alcibiade a scris
"Dar eu as intreba acel gardist daca am o datorie neachitata la sf de an ,o trec in registru sau nu ? "

Am intrebat eu :
DA ! Se trec toate creantele si datoriile .

( mai ales cand ceri restituire TVA , completezi si un formular cu datorii ...pentru furniz.neachitati nu primesti partea de TVA , pentru ca nu l-ai platit inca )( se socoteste procentual , dar asta este o alta discutie ).

TREBUIE ca datoria sa apara in reg inventar !
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2009
ContSters109653, utilizator
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru inventar earlysunset earlysunset Buna ziua! Am un PFA neplatitor TVA, sistem real, CAEN 6201 (Activitati de realizare a soft-ului la comanda). Am achizitionat pe PFA: - RJIP, RI si RUC; - ... (vezi toată discuția)
Completare registru inventar mon1981 mon1981 Am o firma mica de prestari servicii , nu am stocuri, rulaj destul de mic ca si valoare, este suficient daca completez registrul de inventar? Sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Completare registrul-inventar ptr ii psvictor psvictor Buna ziua, Sunt II activitati fotografice, la real si am o mare nelamurire legat de ce si cum se noteaza in Registrul-Inventar(14-1-2). Am citit si peste ... (vezi toată discuția)