avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună, Am provocat un accident rutier efectuând o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună, Am provocat un accident rutier efectuând o depășire ...

Bună,
Am provocat un accident rutier efectuând o depășire pe linie discontinua, nu am reușit sa termin depășirea sau sa evit, am șters ambele masini(cea din fata și cea pe care o depășeam). Accidentul s-a soldat cu 2 victime ușor rănite.
Întrebarea mea este: la ce sancțiuni ma pot aștepta la finalul anchetei penale? O sa îmi fie suspendat permisul și cât timp? Se considera neacordare de
prioritate?

Mulțumesc,
Octavian
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
Octa-33, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:08, 13 Ianuarie 2021
Dvs. vorbiti de o contraventie, dar in acelasi timp spuneti ca sunteti anchetat penal (probabil pentru vatamare corporala din culpa).
Daca nu sunteti condamnat penal, cred ca va veti incadra la prevederile art. 103 din OUG 195/2002 :
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule și tractoare agricole sau forestiere se dispune:
.................................
d) pentru o perioadă de 90 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală;
....................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am peeimisul suspendat 180 sunt obligata sa dau tesul ... Mirelaflorentina Mirelaflorentina Buna ziua am peeimisul suspendat 180 sunt obligata sa dau tesul de redobandire?multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate ... asasin 100 asasin 100 buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate cu vatamare din culpa,dupa ce am primit nup de la procuratura, la cit trebuie sa ma astept la ... (vezi toată discuția)
Bună seara,acum un an am fost implicat într-un accident rutier ... Manole22 Manole22 Bună seara,acum un an am fost implicat într-un accident rutier din care am lovit din spate alt autoturism fără a încălca vreo regulă rutiera.A fost o ... (vezi toată discuția)