avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

referitor la suspendarea taxei auto pt masinile cu euro 4,aceasta este valabila numai masinilor noi sau si celor second-hand aduse dintr-o tara ue?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 06:53, 25 Noiembrie 2010
Este vorba doar de masinile noi , care sunt inmatriculate pentru prima data !

Toţi cetăţenii români care şi-au achiziţionat sau îşi mai achiziţionează, până în 31 decembrie 2009, din Uniunea Europeană autovehicule noi , cu norma de poluare Euro 4, a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2.000 de centimetri cubi sau autovehicule N1 cu norma de poluare Euro 4, vor avea la dispoziţie încă 45 de zile, de la 1 ianuarie, pentru înmatriculare.
Numai despre masinile noi este vorba! Dar sa vedem ca va mai urma dupa 1 ianuarie, subiectul fiind atat unul foarte...dinamic, dar mai ales foarte controversat chiar si in raport cu oficialii UE.

Raspunsul il aveti aici : [ link extern ]
Puteti intenta 2 actiuni :
1. se da in judecata institutia prefectului ,obiectul actiunii fiind obligarea acesteia la inmatricularea masinii fara plata taxei. ?(or mai fi un proces pentru obligarea la prejungirea nr provizorii,depinde de durata primei actiuni.)
2. daca nu se reuseste acest lucru(o marja de risc exista),se plateste taxa ,se inmatriculeaza si apoi se da in judecata adm. financiara. pentru restituirea taxei platite.
pentru detalii contactati-ma !
Cu stima,
Av. Wilhelm Emanuel Dunca
Tel. : 0721236932
Fax : 0318162033
avocatulnostru@yahoo.com
Publicitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto mistioo mistioo cum pot sa imi inscriu masina fara sa mai platesc taxa de poluare?:((:(( (vezi toată discuția)
Taxa auto 2010 Pop Ana Maria Pop Ana Maria In legatura cu taxa de inmatriculare...unchiul meu are o masina inmatriculata in Spania si vrea sa o doneze unei fundati in Romania. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Oug 117/2009 – masuri privind taxa de poluare auto Rady Consult Rady Consult Pe scurt. Am o masina noua (productie 2009), cumparata din Romania de la o reprezentanta, in decembrie 2009, pe care am inmatriculat-o pentru prima data in ... (vezi toată discuția)