avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta in cartea funciara

Buna ziua,

Impreuna cu fosta sotie, am achizitionat prin credit PC un apartament.
In urma divortului si a actului de partaj,efectuate in 2014, intregul drept de proprietate mi-a revenit mie, platindu-i acesteia o sulta modica in valoare de 4500lei.

1500lei s-au platit in fata notarului la data autentificarii actului de partaj, urmand ca restul de 3000lei sa fie platiti in urmatoarele doua luni, prin transfer bancar.
Pentru acel rest de 3000lei, notarul a notat in cartea funciara sulta, cu "drept de ipoteca legala". Eu am dovada platii sumei (document transfer bancar).
Acum as dori sa vand apartamentul si, as dori sa stiu daca pentru radierea acestei sulte din CF e nevoie de vreo declaratie notariale din partea fostei sotii conform careia a primit sulta, sau e de ajuns sa am dovada platii.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: claudiufulga , utilizator 13:42, 19 Ianuarie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc! Cam in cat timp de la declaratia notariala, se reflecta radierea sultei din CF?
Se poate vinde apartamentul cu acea sulta stipulata, daca cumparatorul este de acord?
Nu. Trebuie să aveți radiată sarcina.
Dacă fosta soție a dat deja declarația, radierea durează in jur de 7-10 zile.
Ok. Va mai dura o vreme pana cand fosta sotie va putea da declaratia, intrucat abia a nascut.
Alternativele care ar fi? Multumesc
Nu exista una mai rapida.
sa se constate in instanta ca e prescris dreptul fostei sotii, dar dureaza mai multe decat ar dura sa va dea femeia declaratia.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)
Sulta asupra unui imobil Iuliaraisa Iuliaraisa Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in problema pe care urmeaza sa v-o relatez: In anul 1986 am divortat de fosta mea sotie urmand ca eu sa raman cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)