avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radierea autoturismului fara acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radierea autoturismului fara acte de proprietate

In urma decesului tatalui meu(an 2007,mama fiind decedata in 2002),am facut ca unic mostenitor, actele succesorale .In cadrul acestora am solicitat sa fie trecut si un autoturism,,dar mi s-a solicitat cartea tehnica a automobilului,talonul de inmatrculare si cartea de identitate a automobilului.Din pacate nu am gasit decat factura care s-a eliberat la cumpararea automobilului,astfel incat mi s-a refuzat trecerea acestuia in masa succesorala.
In aceasta situatie ,tatal meu ,ramane pe rol la administratia financiara cu acest autoturism,desi eu am depus certificatul de deces si certificatul de mostenitor inca din anul 2008,si bineinteles de aici obligatia achitarii impozitului aferent.Din cate stiu pt a scoate automobilul de pe rol trebuie casat,ori nici casarea nu se poate efectua fara prezentarea documentelor mentionate ale masinii.
Rog daca se poate sa-mi comunicati ,cum se poate proceda pentru casarea si scoaterea de pe rol a acestui autoturism,avand in vedere si ca autoturismul nu este in stare de functionare(in 2006 masinii i s-a suspendat din oficiu inmatrcularea si s-a solicitat prezentarea la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare pt un nou certificat de inmatriculare ,lucru care nu a fost indeplinit).

Cu multumiri deosebite,
Adriana Dinescu
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 16:53, 31 Decembrie 2009
Daca postati in forumul potrivit poate ca primeati un raspuns mult mai rapid .
Problema dumneavoastra nu este o problema contabila , este o problema de drept civil .

Registrul Auto Roman (RAR) este cel care elibereaza duplicate dupa cartile de identitate ale masinilor. Suni la 9672 (pentru Bucuresti) si te programezi pentru eliberare duplicat. Suna-i intai si intreaba-i si ce acte iti trebuie.

Pierderea permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculare auto nu se mai publica in Monitorul Oficial , conform Hotărârii Guvernului nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 876/26.10.2006)
Daca autoturismul este in starea pe care o descrieti, cel mai indicat lucru este sa o duceti la REMAT ( adica la fier vechi) . Cei de acolo va vor elibera niste documente cum ca v-au primit-o si v-au achitat contravaloarea ei .Cu aceste documente va prezentati la politie in vederea radierii si apoi la taxe si impozite ( eu asa am procedat ) :D.
Totusi ,chiar daca asa rezolvati problema ,principala, este posibil sa aveti nevoie de talonul masinii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina si am fost pacalit AlexBC AlexBC Buna seara, Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceasta problema. Sunt din Bacau si ieri am cumparat o masina din Focsani de pe un site auto. In anunt ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata in termen, cam de... 6 ani! cyan cyan am urmatoarea problema cu vechea masina. in 2006 convenisem cu cineva sa-i vand masina. dupa ce am scos-o de la fisc nu ne-am mai inteles la pret si tranzactia ... (vezi toată discuția)