avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Problema prescriptie impozite locale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Problema prescriptie impozite locale

Buna ziua!
Am o problema dpdv. fiscal; astazi am fost la primaria locala pentru a-mi elibera o adeverinta pt. C.I., acest lucru fiind irelevant pentru discutie, dar cand m-am dus la secretariat, angajatul a vazut ca am impozitele neplatite adunate inca din anul 2008 pana acum, acestea insumandu-se pana la 4500 de RON. Stiam ca aceste datorii fiscale se prescriu pana in 10 ani, asta insemnand ca trebuie sa achit numai ultimii 3 ani de impozite. Ma poate lamuri cineva?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandra Dogaru , Avocat 16:49, 22 Ianuarie 2021
Bună ziua,
V-au fost comunicate notificări, somații, titluri de creanță?
Nu am primit nicio notificare sau vreo instiintare in legatura cu vreo plata de genul.
Bună ziua,

După ce veți lua cunoștință de existența unei executări/ acte de executare (prin comunicarea somaţiei sau a altor înştiinţări primite ori, în lipsa acestora, cu ocazia efectuării executării silite sau în alt mod), în termen de 15 zile puteți formula contestație la executare (în cuprinsul căreia puteți invoca și prescripția).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Prescriptie extinctiva impozite si taxe locale Ioan Seria Ioan Seria Buna seara, Va supun atentiei o situatie pe care trebuie sa o solutionez pentru o viitoare clienta. Concret, clienta mea, a avut si mai are inca mai multe ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie fisc Vranceanud Vranceanud Va rog foarte mult, am nevoie de un sfat, situatia mea este un pic mai complicata si nu stiu ce sa fac. Tatal meu avea o datorie neachitata la fisc, de prin ... (vezi toată discuția)