avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... DEMISIE
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

DEMISIE

Buna ziua,
Sunt functionar public, consilier superior la o primarie si nu sunt pe aceiasi "lungime de unda" cu sefu....el spune ceva, eu ii spun ca nu e legal si nu se poate si de aici e gata scandalul. Nu se mai poate asa si vreau sa-mi dau demisia. Intrebarea este: daca dupa 1/2 an gasesc un post similar pot sa particip la concurs ca superior sau trebuie sa o iau de la capat pe un post de debutant? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2021
mihaita10, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaita10 , utilizator 08:34, 22 Ianuarie 2021
Nu trebuie sa o luati de la inceput in cazul unui concurs la care postul este scos la nivel superior. Daca insa postul este scos la concurs de debutant, in acest caz o luati cu examenele din treapta in treapta si va trebuie multa vreme pentru a ajunge din nou la superior. Dar nu este necesar sa va dati demisia. Puteti cere sefului sa fiti mutat intr-un alt compartiment ori va puteti transfera pe acelasi post la o alta institutie ori primarie din tara. Nu dati satisfactia sefului de a va da demisia daca stiti ca nu sunteti vinovat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult Justitiarul711. De mutat nu are cum avnd in vedere ca sunt singurul care lucrez si stiu cu ce se "mananca" o cerere de finantare la un proiect (indiferent de sursa de finantare). O sa incerc varianta cu transferul dar pana rezolv o sa mai indur " laudele" sefului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie publica boilaa boilaa În data de 01.05.2008 am fost angajată prin concurs pe post de referent-funcţie publică, în data de 28.10.2009 am susţinut un examen pe post de inspector ... (vezi toată discuția)
Se poate face transferul personalului contractual pe un post ... gabriellafk gabriellafk Se poate face transferul personalului contractual pe un post similar de functionar public, in cadrul aceleiași instituții publice, cu acordul primarului? Eu ... (vezi toată discuția)
Functionar public ,schimbat functia prin decizie primar martita martita Buna ziua.Sunt functionar public cu o vechime de 34 ani in administratia locala.Am fost incadrat inspector protectie civila.Noua conducere a primariei ,prin ... (vezi toată discuția)