avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu probleme

am sa incerc sa explic cat mai clar posibil si daca se poate sa ma sfatuiti ce sa fac...parintii mei au inceput constructia unei case din lemn cu un singur nivel,la tara, prin anii "60,nefinalizata,terenul mostenire de la bunicul din partea mamei,neantabulat nici astazi....prin anul 1978 au vrut sa o demoleze si sa construiasca alta din caramida ,dar cu etaj,pe vremea aceea nu se putea...asa ca la sfatul celor care se ocupau de planuri de case s-a facut un plan de reparatii cu supraetajare in care se respecta vechiul plan si mentiunea ca parterul e din lemn si etajul din caramida..dar ca trebuia trecute doua persoane,eu fiind mai mica (19 ani) a fost trecut pe acel plan tatal meu si fratele meu.Tata era paralizat pe pat .constructia a fost facuta de mama ,cu ajutorul nostru(fratele si cu mine)In realitate casa s-a construit din temelie nerespectand planul,nici macar dimensiunile de la baza(fundatia)fiind mai mari cu 2m latime si cu vreo 3m lungime si toata constructia e din caramida.Problema e ca nu stiu daca o sa putem intabula vreodata...si fratele daca nu fac cum "canta"el zice ca acel plan, care nu s-a respectat ,ii da drept de proprietate si ca ar avea dreptul la trei sferturi din casa,desi e constient de modul cum a fost trecut pe acel plan......in momentul de fata el locuieste de vreo 5 ani acolo,l-am ajutat sa-si termine 2 camere,am si eu o camera ocupata acolo,dar nu locuiesc acolo....mai sunt 5 camere neterminate in acea casa...va rog mult sa-mi dati un punct de plecare...cu ce sa incep mai intai...
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 15:20, 3 Martie 2012
Nu precizati esentialul: parintii dvs. mai sunt in viata???

Daca acestia nu mai traiesc, primul pas este dezbaterea succesiunii. Apoi fiecare va putea intabula cota parte a lui.
mii de scuze,parintii sunt decedati,tata din 2003 si mama din 2007,fratele se poate folosi de acel plan nerespectat si sa-i dea dreptul la trei sferturi din casa?asa cum ma ameninta?
mentionez ca nimic nu e intabulat...terenul de sub casa e pe bunicu(din partea mamei) si trei frati
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
dienusa, utilizator
scuze ca postez din nou....atat as vrea sa stiu daca acel plan de casa nerespectat ii da dreptul la 75% parte din casa ,revin din nou cu intrebarea deoarece din nou ma ameninta,deocamdata din lipsa banilor nu pot face nimic.....
Primul pas: dezbaterea succesiunii de pe urma parintilor... apoi se va vedea cine si cui ii da dreptul sa locuiasca si cat din casa + teren apartine fiecaruia.

Problema intabularii este diferita de problema dezbaterii succesiunii.
multumesc mult,deci dezbaterea mostenirii e una si intabularea alta...pozitia in reg agricol e pe mama(ea a decedat ultima data in 2005)culmea e ca si in ziua de azi tot pe ea e pozitia,impozitul pana acum l-am platit 1/2 fiecare,tot pe numele ei....el zice ca daca planul e pe numele lui tata si al lui ii da dreptul la 75%,dar in realitate casa a fost construita de mama cu ajutorul nostru ,el atat poate face dovada ca a pus curentu pe numele lui,desi banii au fost a lui mama,eu pot dovedi ca am facut fantana si gardul, in rest nu are nici o chitanta sau ceva ca ar fi contribuit la constructia casei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie cocomar cocomar Buna ziua, In anul 2010 am facut o supraetajare din lemn pe constructia existenta care nu era intabulata, acum doresc sa intru in legalitate si sa obtin ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters252627 ContSters252627 va rog multsa ma ajutati cu un sfat.am mai scris aici pentru o lamurire la o donatie cu uzufruct viager.ma confrunt cu urmatoarea problema;impart aceeasi curte ... (vezi toată discuția)
Mari probleme inainte de succesiune lorefodor lorefodor Mari probleme inainte de succesiune Buna ziua, avem in momentul de fata o problema destul de mare in familie. Parintii mamei mele au decedat amandoi. La ... (vezi toată discuția)