avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Rog sprijin pentru rezolvarea urmatoarei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Rog sprijin pentru rezolvarea urmatoarei spete: Salariat ...

Buna ziua,
Rog sprijin pentru rezolvarea urmatoarei spete:
Salariat in CM pana la data de 25.01.2021.
In data de 21.01.2021 Comisia de expertiza emite decizia medicala asupra capacitatii de munca a acestui salariat.
Cu ce data se emite decizia de incetare CIM cu art.56 alin.(1) lit.c) din Codul Muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 27 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.

Constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
In contextul spetei de mai sus, concediul medical se plateste pana la data deciziei medicale? Desi are CM in perioada 01-25.01.2021, angajatorul poate plati CM doar pt perioada 01-21.01.2021? Casa de sanatate accepta plata partiala a concediului medical (in speta prezentata CM este suportat integral din FNUASS)?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Se plateste pana la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu capacitate de munca pierduta mirusaby mirusaby Buna ziua,am si eu urmatoarea speta: Un salariat a fost in concediu medical si i s-a eliberat decizia medicala asupra capacitatii de munca , decizi in care ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala simona38 simona38 BUNA ZIUA. un angajat a adus o decizie medicala asupra capacitatii de munca din care reiese ca si-a pierdut in totalitate capacitatea de munca. cum se desface ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare suciugeorgeta suciugeorgeta Daca o salariata a primit decizia de pensionare anticipata partial ,eu ca angajator trebuie sa -i incetez contractul de munca?/ (vezi toată discuția)