avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cearta intre locatari si femeia de serviciu Intreb ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cearta intre locatari si femeia de serviciu Intreb pentru mama ...

Cearta intre locatari si femeia de serviciu
Intreb pentru mama mea, in varsta de 70 ani in principiu acum,dar se aplica pentru toata scara...
In ultimele 6-7 luni de zile, femeia de serviciu ce se ocupa de scara blocului unde sta, tipa la locatari ca sa nu mai lase cutii mici, sau sticle goale la ghena, sa se duca jos totul ...inca o data vreau sa precizez ca femeia de serviciu este platita in fiecare luna,iar mamei mele i-ar fi destul de greu sa coboare de fiecare data sa duca "gunoiul" mai ales cand nu merge liftul.
Ce se poate face in acest caz? Se poate considera ca aceasta femeie hartuieste si nu isi face datoria? Nu ma pricep ce indatoriri are femeia de serviciu. Din ce am inteles multi locatari lasa langa ghena lucruri ce ar putea infunda coloana principala
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, femeia de serviciu (acum ocupatia se numeste - ingrijitor de cladiri), este angajata asociatiei de locatari/proprietari, avand drepturi si obligatii ca fiecare angajat. Mai mult, angajatorul este obligat prin legislatie sa-i intocmeasca o fisa a postului, care, la angajare, trebuie adusa la cunostinta salariatului. Daca acesta doreste sa munceasca, o sa semneze fisa postului, daca nu este de acord, nu semneaza, dar nici nu este angajat...
Pe scurt, mama dvs. trebuie sa se adreseze in scris la conducerea executiva a asociatiei aratand toate nemultumirile proprietarilor. Proprietarii nemultumiti pot sa semneze notificarea si sa ceara conducerii luarea de masuri.
Pe de alta parte, poate si femeia de servici are dreptate, insa daca se discuta amiabil, nu pot sa cred ca cateva cutii sau ambalaje mai mici sa o deranjeze atat de tare ca sa-si faca singura dreptate, mai ales ca acest lucru nu se intampla in fiecare zi...
Succes
Gunoiul se pune în pubela sau se utilizează tubulatura ghenei, nu se lasă la ghenele de pe etaje.
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca intra in atributiile femeii de serviciu ( ingrijitor cladiri ) sa care gunoiul de la usa fiecaruia. Este o chestie de bun simt, indiferent ce fel de gunoi este ( menajer sau ambalaje ) . Si eu stau la bloc turn - deci exista lift - si cum programul dansei este de luni pana vineri asta ar insemna sa stea cel putin 2 zile gunoiul la usa.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in fisa postului este trecuta si aceasta atributiune, pe care personal nu o consider corecta, trebuie sa fie si renumarata. Nu este treaba femeii de serviciu ca sa nu se infunde coloana de gunoi, cu toate ca ea este, mai mult ca sigur, responsabila cu desfundarea acesteia. Despre hartuire din partea femeii de serviciu nu poate fi vorba. Faptul ca tipa la locatari tine nivelul studiilor al fiecaruia. Cine nu tipa la nervi ... mai ales ca poate a spus de cateva ori si tot degeaba. Este si o mare nota de subiectivism faptul ca ii vine greu mamei dumneavoastra.
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Femeia de serviciu trebuie să facă curat pe scara blocului, nu sa care gunoiul fiecărui locatar. Ar fi de bun simt sa ii duceți dvs gunoiul mamei, daca ea nu se descurca. Au trecut vremurile când existau sclavi pe plantație...

Alte discuții în legătură

Solutie depozitare gunoi Costica33 Costica33 Astept de citiva ani sa se gaseasca o solutie de depozitare a gunoaielor care nu se pot arunca pe ghena de gunoi, in afara blocului. In ghena este spatiu ... (vezi toată discuția)
Cui reclam (solicit) curatarea ghenei de gunoi la bloc. perlutina perlutina M-am mutat intr-un bloc, unde constat ca gandacii sunt la ei acasa, iar tubulatura ghenei nu se mai vade de sub stratul de JEG. Eu voi curata pe palierul meu, ... (vezi toată discuția)
Ghena focar de infecție Thinina Thinina Cu respect, Expun caz Am reclamat o ghena infecta de 4ani Nimic, O ghena interioara de bloc cu tubulatura veche și infecta, un focar de infecție cu ... (vezi toată discuția)