avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... OCPI, intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

OCPI, intabulare

Buna seara. In urma procesului de partaj am obtinut in instanta imobilul, dar instanta a decis ca trebuie sa platesc sulta catre fosta sotie 100 000 si ea trebuie sa imi plateasca 210 000 pentru creditul contractat (sold+dobanzi). Am mers la un birou de executare care a intocmit proces verbal de compensare, considera sulta stinsa urmand sa continue executarea pentru diferenta de 110 000. Am depus documentia la OCPI dar nu au tinut cont de procesul verbal si au notat sulta ei de 100 000. Din experienta, este corect? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:41, 27 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Sa imi spuneti daca am inteles bine. S au compensat creanțele si atunci a ramas ca soția sa va plătească 110000. Daca e asa, e greșită soluția ocpi si se poate contesta. Trebuia depus si procesul-verbal al executorului la dosarul care a fost depus la ocpi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Buna seara,

Cand am depus documentia la OCPI am atasat si acest proces verbal al executorului, dar nu l-au luat in considerare. In extrasul de carte funciara apar notate hotararile judecatoresti, nu si procesul verbal de compensare a sumelor.

Ideea este ca dreptul ei este de sulta, iar dreptul meu este un activ (sper ca ma exprim corect cand spun "activ")- instanta nu a facut o compesare, doar a decis ca ea are drept de sulta 100 000 si ca ea trebuie sa imi plateasca 210 000.

Poate ca ocpi-ul nu a recunoscut aceasta compensare sau pur si simplu in general ocpi-ul nu tine cont de procesele verbale emise de catre executorii judecatoresti.

Va multumesc pentru raspuns.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
solicitati instantei sa constate ca s-a facut o compensare si cereti radierea sarcinii din cartea funciara in contradictoriu cu ocpi,
exact ce nu imi doream, sa mai pierd timp cu instanta.

intrebarea mea era daca ocpi-ul a procedat corect?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
dupa mine, nu, dar nici nu aveti ce face.
oricum, nu cred sa dureze mult.
faceti cerere de radiere la ei, duceti copie dupa acel pv de la executor, ei va dau o incheiere de respingere ( daca o tin pe a lor) pe care dvs o atacati in instanta.
mergeti in prealabil la un avocat cu ce acte aveti.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna seara. in urma procesului de partaj am obtinut in instanta ... liviuucv liviuucv Buna seara. In urma procesului de partaj am obtinut in instanta imobilul, dar instanta a decis ca trebuie sa platesc sulta catre fosta sotie 100 000 si ea ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile liviuucv liviuucv In urma partajului cu fosta sotie, instanta a decis sa imi fie atribuit bunul imobil si creditul ipotecar, urmand sa platesc sulta in valoared de 100 000 lei. ... (vezi toată discuția)