avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... OCPI, intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

OCPI, intabulare

Buna seara. In urma procesului de partaj am obtinut in instanta imobilul, dar instanta a decis ca trebuie sa platesc sulta catre fosta sotie 100 000 si ea trebuie sa imi plateasca 210 000 pentru creditul contractat (sold+dobanzi). Am mers la un birou de executare care a intocmit proces verbal de compensare, considera sulta stinsa urmand sa continue executarea pentru diferenta de 110 000. Am depus documentia la OCPI dar nu au tinut cont de procesul verbal si au notat sulta ei de 100 000. Din experienta, este corect? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:41, 27 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ocpi nu a procedat corect. Fiindca a intervenit compensarea dumneavoastră aveți un drept de creanta impotriva doamnei care trebuia trecut în ocpi. O modificare în ocpi poate fi efectuata doar printr o hotarare judecătorească. Problema care poate apărea e ca nu veți putea vinde imobilul pana nu procedați de aceasta maniera si ca poate interveni prescripția creantei.
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Depuneti o cerere de reexaminare a incheierii de intabulare a hotararii judecatoresti in care sa indicati faptul ca a fost stinsa obligatia dvs de plata a sultei in baza art. 645 al 2 Cod de Procedura Civila , astfel cum rezulta si din procesul verbal emis de executor.
Unde exact apar notate? Ca in extras vor aparea mereu notate. Gresit este daca sulta pe care o datorati si ati compensat-o, in realitate, apare la sarcini

liviuucv a scris:

Buna seara,

Cand am depus documentia la OCPI am atasat si acest proces verbal al executorului, dar nu l-au luat in considerare. In extrasul de carte funciara apar notate hotararile judecatoresti, nu si procesul verbal de compensare a sumelor.


Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
Irina Pricop, Consilier juridic
@gi-jane2 solicitati instantei sa constate ca s-a facut o compensare Da' instantei care a dat hotararea ii era greu sa faca o scadere?! Ca toti magistratii au facut 4(patru) clase!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. in urma procesului de partaj am obtinut in instanta ... liviuucv liviuucv Buna seara. In urma procesului de partaj am obtinut in instanta imobilul, dar instanta a decis ca trebuie sa platesc sulta catre fosta sotie 100 000 si ea ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile liviuucv liviuucv In urma partajului cu fosta sotie, instanta a decis sa imi fie atribuit bunul imobil si creditul ipotecar, urmand sa platesc sulta in valoared de 100 000 lei. ... (vezi toată discuția)