avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat de grefa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat de grefa

Buna ziua ! Acum un an si ceva am avut accident cu victima dar care a avut 3 zile de spitalizare. A fost culpa comuna, la mine a fost nerespectarea vitezei si la celalalt Neacordare de prioritate. Accidentul a fost in s3 in bucuresti.
Din 09.2019 merg cu dovada si as avea nevoie de permis sa plec inafara tarii.
Am tot citit si m-am uitat peste n siteuri ceva cu certificatul de grefa pentru ridicarea permisului pana la hotararea judecatoreasca.

Va rog sa ma indrumati cu cateva aspecte ... Exista un model de cerere ? Unde se depune ? Trebuie taxa platita?
Bună dimineața!
Permisul se ridica în baza certificatului de grefă atunci când se formula o plângere contravențională (fiind săvârșită o contravenție, nu infracțiune).
În ce stadiu se află dosarul dumneavoastră acum?


Alexandra Dogaru a scris:

Bună dimineața!
Permisul se ridica în baza certificatului de grefă atunci când se formula o plângere contravențională (fiind săvârșită o contravenție, nu infracțiune).
În ce stadiu se află dosarul dumneavoastră acum?


Dosarul din cate stiu este inca la brigada rutiera . Nu a plecat nici dupa un an
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare sa fie vorba de o cercetare penala si nu va ajuta cu nimic un certificat de grefa.
Mergeti la avocat ca sa analizeze daca se poate face ceva deoarece mai poate dura inca 2-3 ani aceasta asteptare a dvs. fara un sprijin adecvat din partea unui avocat.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am tot citit si m-am uitat peste n siteuri ceva cu certificatul de grefa pentru ridicarea permisului pana la hotararea judecatoreasca
.
Fiind vorba de un dosar penal, nu aveti acesta posibilitate, singura varianta este prelungirea dreptului de circulatie din 30 in 30 de zile pana cand procurorul dispune o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident fara victime, neacordare prioritate tafalanvaleriu tafalanvaleriu daca am avut permisu luat pentru depasire pe linia continua in aprilie 2011,si acum nu am acordat prioritate si am facut accident fara victime,si mi sa ... (vezi toată discuția)
Salutare, am avut un accident soldat cu victime omenești(toate ... Radu gahs Radu gahs Salutare, am avut un accident soldat cu victime omenești(toate persoane sunt tefere) pentru neacordarea de prioritate, s-a întocmit dosar penal și pana la ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie suspendare permis ChivuB ChivuB Buna ziua, in urma cu 8 luni am avut un accident auto intr-o interesectie destul de dificila care s-a lasat cu victime. Sa va povestesc pe scurt, eu ma aflam ... (vezi toată discuția)