avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
LIVE, ACUM (320 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... situatie de mostenire cu frati vitregi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

situatie de mostenire cu frati vitregi

buna ziua,
am doi frati vitregi( avem mama comuna) .Mama a construit impreuna cu tatal meu o casa.mama a decedat in 1990 ,casa a construit-o in 1970. nici unul din fratii mei nu a deschis succesiune .in anul 2017 a decedat tatal meu. din cuaza unor probleme ,inca nu am reusit sa deschid succesiunea dupa el.Cei doi frati ,timp de 30 de ani nu s-au interesat in nici un fel de starea cladirii .Mai pot fi considerati mostenitori daca doar eu am locuit in casa si am avut grija de casa pina in acest moment? exista vreun termen de prescriere a unei mosteniri? cum pot fi decazuti din drfeptul de mostenire? multumesc
Cel mai recent răspuns: anda_chis , utilizator 23:59, 24 Ianuarie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult
.Doar prin proces ,nu accepta nici un fel de înțelegere .numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am 2 frati vitregi ,doar de mama .cum ii pot dezmostenii? anda_chis anda_chis buna ziua, am 2 frati vitregi ,doar de mama .Mama a decedat in 1990 fiind casatorita cu tatal doar al meu .Nimeni nu a deschis nici o succesiune timp de 30 ... (vezi toată discuția)
Tatal recasatorit si decedat, succesiune complicata, 3 notari mi-au dat 3 raspunsuri diferite stefan_cso stefan_cso Mama mosteneste in 1950 de la parintii ei o casa si gradina. (exista 2-3 martori, nu am inca acte). Parintii se casatoresc si rezulta 2 copii (eu si fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune de pe urma unui părinte decedat ContSters412228 ContSters412228 In timpul vieții părinții au construit împreună o casă.Mama a decedat .Actele casei sunt pe numele tatălui.Suntem trei frați plus tata.Se face ... (vezi toată discuția)