avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire de impozit pe cladire conform certificatului ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire de impozit pe cladire conform certificatului de handicap

Buna seara. Sunt o persoana cu handicap accentuat. Am fost scutit de impozitul pe cladire conform certificatului de handicap. In urma decesului sotiei mele (august 2020), am fost instiintat de catre serviciul de impozite si taxe ca am o diferenta de plata pe anul trecut-2020 pe ultimele 4 luni. Am spus ca nu e adevarat ca, pensionar fiind, prima grija este de a plati datoriile catre stat. Mi s-a explicat ca in urma decesului sotiei, trebuie sa platesc 50 % din impozit. Este normal, legal ? Care este legea care reglementeaza acest lucru. Mentionez ca apartamentul in care locuiesc a fost cumpa rat impreuna cu sotia mea. Va multumesc. Cu stima, Jenicaprod
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Scutire la plata impozitului pe cladire amazing amazing Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de 2 camere in cart.Colentina din Bucuresti impreuna cu sotul meu. Sunt scutita de la plata impozitului pe cladire ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite mzmz mzmz La inceputul anilor '60, casatorita fiind, mama mea a dobandit o locuinta de serviciu pe care, ulterior, conform inlesnirilor legislative din anii '90, a ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicat grad 1 scutita de impozit pe locuinta Alina4321 Alina4321 Buna ziua, Parintii mei nu au platit impozit pe constructie-locuinta de domiciliu si teren aferent timp de 12 ani, datorita faptului ca mama mea a avut grad ... (vezi toată discuția)