avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scutire la plata impozitului pe cladire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scutire la plata impozitului pe cladire

Buna ziua,
locuiesc intr-un apartament de 2 camere in cart.Colentina din Bucuresti impreuna cu sotul meu. Sunt scutita de la plata impozitului pe cladire avand certificat de handicap accentuat.
Intrebarea mea este: scutirea este pe intreg apartamentul in care locuiesc? Sotul trebuie sa plateasca separat alt impozit chiar daca locuim impreuna?
Am primit instintari de la primaria sect 2 unde eu figurez cu 0 lei dar sotul meu este si restantier, iar pe anul acesta are de platit 59 lei!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:57, 5 Ianuarie 2010
Este o facilitate fiscala de care numai dvs. beneficiati potrivit Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap:
Art. 24
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;

Prin urmare scutirea de la plata impozitului nu opereaza decata asupra cotei dvs. de impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare si taxa auto - persoana cu handicap vitan_diana vitan_diana Sunt persoana cu handicap de vedere accentuat, nedetinatoare de permis auto. Dorim sa ne achizitionam un autoturism, autoturism ce dorim sa il inmatriculam pe ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit persoana cu handicap dantanase53 dantanase53 Fiica mea in varsta de 22 de ani este incadrata in grad de handicap accentuat - locuind impreuna cu familia. Doresc sa stiu daca in conformitate cu legea, ... (vezi toată discuția)
Taxe si inpozite la persoanele cu handicap redialboss redialboss buna seara as dorii sa stiu daca o persoana cu handicap accentuat grd.2 poate beneficia de scutire la plata inpozitului pe ... (vezi toată discuția)