avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Mentiuni in CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Mentiuni in CF

Buna seara!
Suntem interesati de un teren si in acest scop am cerut vanzatorului un extras CF de informare.
In cuprinsul acestuia, la partea 1, descrierea imobilului imi apare suprafata lotului respectiv din acte -( liniuta), masurata 491 MP
Nu am mai multe info despre acest lot, este intravilan arabil si a fost dobandit prin vanzare cumparare.
Totodata la proprietar si acte apare, MG casatorit AG.
Ce ar putea inseamna ca nu exista detalii despre suprafata terenului in acte ci doar din masuratori?
Daca MG ofera terenul spre vanzare prin mandatar( diferit de AG), inteleg ca avem nevoie si de acordul lui AG( prin aceeasi procura sau in persoana)?
La ce ar trebui sa fiu atent?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
alexandrer, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandrer , utilizator 19:19, 28 Ianuarie 2021
Actul de vanzare trebuie semnat fie personal, fie prin reprezentare pe baza unei procuri, atat de AG cat si de MG. (nu e nevoie sa fie imputerniciti prin aceeasi procura, pot fi procuri diferite si/sau reprezentanti diferiti, nu are importanta).
Exista situatii, frecvente, in care continutul cartii funciare nu este complet. Daca in actul prin care au dobandit terenul AG si MG cat si in documentatia cadstrala aferenta este specificata suprafata de 491 mp, atunci aceea ar fi trebuit completata in extras, in loc "-". Cercetati si aceste documente. Daca vreti, puteti cere proprietarilor sa solicite OCPI rectificare cartii funciare a imobilului, in sensul completarii suprafetei rezultate din acte. Daca nu exista neconcordante si este vorba intr-adevar de o simpla omisiune, cererea va fi acceptata, fara plata unui tarif si suprafata din acte va fi inscrisa. Daca existe probleme de alta natura, cererea nu va fi admisa si va veti putea da seama ca e cazul sa investigati mai departe.
Daca intentionati ca in viitor sa construiti ceva pe acest teren, va recomand cu tarie ca anterior cumpararii terenului sa solicitati emiterea si prezentarea unui certificat de urbanism. Acesta este singurul document care va spune in mod cert fi oficial ce conditii va trebui sa respectati la construirea unui imobil (pe durata valabilitatii certificatului de urbanism, 12 luni, care poate fi prelungita cu inca 12 luni), cum ar fi: ce avize trebuie sa obtineti, ce acorduri trebuie sa obtineti, daca puteti construi, ce suprafata poate fi ocupata de constructie, la ce limite de inaltime si de vecinatate, etc.
Va multumesc!
Apreciez ajutorul dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)
Unificare loturi de teren floristiclete floristiclete Sunt proprietara a 4 loturi de teren intravilane neuniforme care sunt lipite unul de altul. Deschiderea este de 15 metri pe trei din aceste loturi (care sunt ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca proprietate pe care vreau sa o cumpar e in regula cu actele? annypetean annypetean Vreau sa cumpar o casa cu teren la tara, cine ne a arata terenul zice ca e imputernicit, dar eu as vrea sa verific daca ceea ce am vazut este in regula si pe ... (vezi toată discuția)