avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru

Buna ziua. In urma cu 3 luni am contactat un cadastrist pentru a .mi face masuratorile la un teren. De 3 luni astept sa .mi depuna documentatia cadastrala la OCPI si nu o face pe motiv ca exista o suprapunere cu terenurile invecinate. M.am.adresat in scris la OCPI,dupa 1 luna de discutii telefonice la OCPI si cadastristul meu, dar si cu solicitare de rectificarea cadastrului, vecinului meu care ,detine plan cadastral ,dar este realizat gresit. Cui si unde trebuie sa ma mai adresez daca atat OCPI-ul tace si nu.mi da nici un raspuns la problema mea, daca nimeni din cei in masura sa.mi incheie situatia legala, nu o face. Cum ii pot obliga pe cei de la oficiul de cadastru sa.mi raspunda la solicitarea mea si sa am cadastru?
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2020
litan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In situatia in care exista o suprapunere de terenuri, cadastristul este obligat la momentul la care intocmeste documentatia cadastrala sa redacteze si un memoriu tehnic in care sa justifice aceasta suprapunere. Ulterior, cadastristul depune la OCPI documentatia cadastrala si aceasta va emite o incheiere de respingere.

Luati legatura cu cadastristul pentru a solicita emiterea documentatiei cadastrale sau solicitati restituirea sumelor achitate si luati legatura cu un alt cadastrist.

Din punct de vedere juridic, in situatia in care un imobil nu se poate intabula pentru ca exista suprapunere de terenuri trebuie efectuate verificari in registrul de carte funciara si trebuie formulata o actiune in instanta pentru a solicita granituirea si/sau revendicarea.

O zi buna.
Cu stima,
av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut in mod eronat ramonadeaconescu ramonadeaconescu Bunicii au un teren de 10000 mp si a cerut la primarie masurarea lui pt a face gard.Dupa masurarea terenului de catre primarie a rezultat mai putin teren ... (vezi toată discuția)