avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă am contract de munca nedeterminat cu 8 ore eu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă am contract de munca nedeterminat cu 8 ore eu mai pot sa ...

Dacă am contract de munca nedeterminat cu 8 ore eu mai pot sa imi iau un job cu 4 ore cu contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 27 Ianuarie 2021
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 joburi cu norma intreaga adrian2656 adrian2656 Buna ziua, Permite legislatia ca o persoana fizica sa aiba 2 joburi cu norma intreaga(8 ore)? Sau ce solutii se pot gasi pentru a avea un al doilea job ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Vladu12 Vladu12 In prezent am un job de 8 ore pe zi si as vrea sa stiu daca mai pot lucra si in alta parte part time(4ore),daca pot avea 2 contracte de munca,unul de 8ore si ... (vezi toată discuția)
Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti sa te angajezi part time si in alta parte pe 4 ore? keeNy keeNy Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti sa te angajezi part time si in alta parte pe 4 ore? (vezi toată discuția)