avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul unui credit ipotecar, avand un minor.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul unui credit ipotecar, avand un minor.

Buna dimineata. As avea o intrebare. Am divortat de curand de sotul meu, avem un copil si 2 credite la banci (una dintre ele cu ipoteca) si desi initial am stabilit ca pentru binele copilului sa existe o intelegere amiabila in privinta partajului (adica sa se faca la notar), acum nu mai vrea sa ne intelegem amiabil, ma ameninta ca ma da in judecata pentru drepturile lui (partea lui din casa). De asemenea sustine ca doar din salariul meu (daca ar fi sa plec in chirie) nu as fi capabila sa imi cresc copilul si el vrea sa sune la asistenta sociala. Sustine ca mie nu imi pasa de copil (asta in conditiile in care in decurs de un an am avut numeroase spitalizari cu el ....l-am nascut prematur cu probleme de sanatate si un istoric medical mai complex).
Vreau sa mentionez ca pe creditul de nevoi personale el este titularul si eu sunt coplatitor, iar pe creditul ipotecar eu sunt titular si el coplatitor.
Intrebarea mea ar fi : la partaj, avand in vedere ca minorul a ramas la mine, iar el a plecat din casa, cum se impart datoriile si cui ii revine apartamentul? Eu as vrea sa preiau singura crediul ipotecar (salariul imi permite) si sa il despagubesc, ramanand astfel unic proprietar. Dar imi fac griji ca nu cumva instanta sa hotarasca impotriva mea si sa trebuiasca sa plec in chirie cu copilul, iar pe langa asta sa platesc si la celalalt credit. Imi poate lua copilul?
Ce se intampla si cu celalalt credit?
Din moment ce a plecat din casa si si-a schimbat adresa de domiciliu din buletin, mai are dreptul la cheile apartamentului? El sustine ca e dreptul lui din moment ce actele inca nu sunt semnate si ca vrea sa vina mai des la copil (desi in actul de divort este specificat programul de vizita doar in weekend) fara sa imi ceara aprobare. Eu ma simt hartuita si imi fac griji ca in lipsa mea vor disparea lucruri din casa. Va rog ajutati-ma!
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
Gaby35, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:19, 28 Ianuarie 2021
puteti sa schimbati yala ca nu are sa va faca.
nu aveti de ce pleca in chirie cat stati in casa dvs. Cereti la partaj ca ap sa vi se atribuie si creditul si sa ii dati sulta pt cat ati platit impreuna rate. Prin partaj se impart si bunurile si datoriile Si celalalt credit va trebui sa il platiti impreuna, sa impartiti pe din doua, rata.

Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu credit ipotecar cameliapisica11 cameliapisica11 sotul meu vrea sa bage divort si noi avem un credit ipotecar .ce sa fac eu sunt proprietar el a contractat creditul unde trebuie sa bage divortul si cum se ... (vezi toată discuția)
Partaj elenusht elenusht Am nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Am divortat la tribunal, divortul s-a desfacut din vina exclusiva a sotului. Am incercat sa avem o mediere asupra ... (vezi toată discuția)
Divort la notar si partaj credite adtr adtr Buna ziua, Eu si sotul meu vrem sa divortam, suntem amandoi de acord, avem un copil de 8 ani. Am vrea sa divortam la notar, si tot acolo sa facem partajul. ... (vezi toată discuția)