avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Test anti-drog pozitiv OPIU....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Test anti-drog pozitiv OPIU....

Buna ziua,
in data de 26.01,in jurul orei 18:00,am fost agresat in trafic de un cetatean,,am primit 2 pungi ramanand inconstient,provocant in acelasi timp un accident rutier(fara victime),doar cu pagube materiale(am dovada video a agresiunii).
Ulterior am sunat la 112,a venit un echipaj de politie,mi-au facut un test de alcool care a iesit 0.0/si in test anti-drog care a iesit pozivit la OPIU,
Am fost dus la INML pentru prelevare de probe,
Tin sa precizez ca eu in ziua respectiva si cu o zi inainte luasem niste pastile pentru dureri de cap.("Caffetin" este numele pastilelor si se elibereaza fara prescriptie medicala)
Din cautarile mele pe internet am constatat ca acele pastile contin "FOSFAT DE CODEINA 10ml",si reiese in testul anti-drog ca fiind OPIU.
Mi-a fost deschis un dosar penal in cauza pentru conducere sub influenta substantelor interzise.
Din cauza pastilelor pentru dureri ar trebuii sa ma ingrijorez in privinta dosarului penal?,
Nu sunt neaparat interesat de agresiunea in trafic.

Cel mai recent răspuns: Adelina29 , utilizator 21:33, 25 Decembrie 2023
In analizele la sange si implicit urina,au foat gasite substantele care erau trecute pe prospectul medicamentului.Procurorul a dispus expertiza analizelor pentru a stabili daca valoarea gasita in corpul meu imi afecta capacitatea de a conduce sau nu.Sunt 3 ani de atunci si inca nu estw finalizat dosarul.
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Este normal deoarece cine nu are avocat specializat în urgentari are mult de așteptat.
La mulți le-am zis asa...inclusiv pe forum...

Asa se considera în general și nu de catre mine dar asa este sistemul și este greu de ,,spart".

Și eu am început sa am ceva dificultăți si sa fie necesar sa fiu extrem de agresiv cu organele ca sa urgentez.

Românii au vrut asa și este ca și cum incalc voința romanilor când ma bag eu...
Și la clienții mei le-au spus ca au de așteptat 3 ani și au reclamat organele la mine.

Nici avocatii nu au știut sa pună problema dar nici nu au fost plătiți.
Acesta este motivul pentru care se considera ca agresez pe nedrept juridic organele judiciare dar...românii asa vor...sa știți...Nu vor avocati ca în SUA.
Eu din primul an de avocatura am fost specializat în asa ceva dar nu am știut ce vor românii...
Am crezut ca vor ca în SUA...
Și era cam ca si în URSS legea în România când eu procedam ca în SUA...

București 2023

Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
M-am conformat cu ideea asta de a astepta cat vor politisti si procurorii.
Nu am avocat si nici nu imi voi lua decat atunci cand este obligatoriu,nu sunt deacord sa platesc niste sume incredibil de mari pentru ceva care ptr mine nu este o necesitate.imi pot vedea in continuare de viata mea si fara permis.Prefer sa fac ceva constructiv ptr mine cu banii pe care i-as dat unui avocat care sa ma reprezinte.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2023
In prospectul medicamentului scrie clar ca " Caffetin este contraindicat la persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje".

Dar , necatand la acest aspect, totusi ati urcat la volan
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
Buna! Cum ati rezolvat? Sunt in acceasi situatie …

Alte discuții în legătură

Medicament in sange - lăsat fără permis vladtheimpaller vladtheimpaller Medicament in sange - lăsat fără permis Va salut. Acum 4 luni, in timp ce mă deplasam către serviciu am fost oprit în jurul orei 7:00 de un echipaj ... (vezi toată discuția)
Test drugtest pozitiv teodor-nicolae teodor-nicolae Am fost oprit ieri de catre politie (fara nici un motiv) si am fost supus testelor anti-drog unde am iesit pozitiv pe opium (ceva care nu am consumat ... (vezi toată discuția)
Prins cu substanțe ilegale pe o stradă din bucurești. nu am antecedente penale și nu am avut în viața mea probleme cu poliția... la ce să mă aștept? raszagal raszagal Buna ziua, am mare nevoie de informatii cu privire la situatia de mai jos. În urmă cu o saptamana, am fost luat cu asalt de niste jandarmi chiar cum am ... (vezi toată discuția)