avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... va rog sa ma ajutati cu informatii privind ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

va rog sa ma ajutati cu informatii privind distribuirea unor vinuri

buna ziua!impreuna cu un prieten as dori sa distribuim din Italia in Romania niste vinuri, cafea si alimente,...am inteles de la el , ca e vb de taxa de timbru.ca sa fie totul legal care sunt pasii de realizat?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 00:24, 4 Ianuarie 2010
Daca sunteti o societate comerciala trebuie sa fiti autorizati pentru activitati prevazute de Cod CAEN, cum ar fi:
4617 Intermedieri în comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun;
4634 Comerţ cu ridicata al băuturilor
4637 Comerţ cu ridicata cu cafea, ceai, cacao şi condimente
4639 Comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun;
5629 Alte activitati de alimentatie n.c.a.;
Si evident, trebuie sa va autorizati conform:Ordin nr. 2019 din 29/12/2005
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 15 din 09/01/2006
Intrare in vigoare: 09/01/2006
privind modificarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 334/2005, în condiţiile art. 2441 alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a Instrucţiunilor privind procedura de soluţionare a Cererii de înregistrare şi atestare a activităţii de distribuţie şi comercializare angro de băuturi alcoolice şi/sau produse din tutun
Va rog sa vedeti si CODUL FISCAL TITLUL VII-produse accizabile.doc
Bafta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
- da, trebuie sa aveti in obiectul de societate aceste obiecte, dupa care trebuie sa solicitati sa fiti autorizat ca si OPERATOR INREGISTRAT - cel mai bine este sa va adresati la administratia financiara ( in 2008 acolo se depuneau dosarele pentru autorizare) - cel de la care aduceti produsele trebuie sa fie la randul sau inregistrat, va trebuie codul sau si-n baza codului partenerului primiti cod aici. In pagina www.mfinante.ro - in partea stanga se afla si acesti OPERATORI INREGISTRATI.
Stiu ca este o anexa nr 6 iar acolo sunt enumerate toate actele ce trebuiesc atasate acestei anexe - cereri ( atestare fiscala, act constituitiv din care sa reiasa ca aveti activitatile ca si obiect de activitate, depozit, contract cu partea ce va ofera produsele si cum spuneam in contract sa fie trecut codul de accize..., declaratii date de administratorul societatii .....) stiu ca cel mai greu mi-a fost sa obtin atestarea fiscala....
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen distributie produse alimentare alyona alyona Buna ziua, care ar fi codul CAEN pt. distributia produselor alimentare? 4617 - Intermedieri In comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun? Alegerea ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare functionare Dontzu Dontzu Buna ziua, Am un SRL, cu caen-urile urmatoare : 2751 - fabricarea de aparate electrocasnice 4617 - intermedieri in comertul cu prod alimentare,bauturi si ... (vezi toată discuția)
Autorizatii societati comerciale DanelS DanelS Sunt in curs de infiintare al unui S.R.L. cu obiect de activitate principal cod CAEN 4711 - comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare ... (vezi toată discuția)