avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare numar de persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare numar de persoane la intretinere

Salutare!
Am facut o cerere la Administratie, trimisa pe email, ca incepand cu luna septembrie 2020, sa ma treaca la intretinere cu o persoana din trei, intrucat am divortat, iar fosta sotie si copilul s-au mutat.
S-a afisat intretinerea pe decembrie, iar pe factura apar tot 3 persoane, fara ca modificarea sa fi fost operata. Am intrebat de ce nu au modificat numarul de persoane si am primit urmatorul raspuns:
Citez
""Conform legii 196/2018 Art 30 (1) Proprietarii din condominii au obligația să notifice președintelui orice schimbare intervenită în structura și numărul membrilor familiei prin deces, căsătorii sau nașteri, persoanele luate în spațiu, precum și locatarii/comodatarii ca urmare a închirierii sau a împrumutării locuinței.
(2) Notificarea prevăzută la alin. (1) se face în scris ( cerere scrisa, e-mail) în termen de 10 zile de la schimbarea intervenită.""
Pana aici sa zicem ca eu sunt de vina ca nu am trimis cererea la presedinte si am trimis-o la administrator.

Pe timpul starii de urgenta m-am mutat la tara, adica in aprilie si mai. Si atunci am facut o cerere pentru scoaterea de la intretinere a 3 persoane in aprilie, inca o cerere pentru adaugarea a 2 persoane in luna mai, si revenirea la 3 persoane in iunie, cereri pe care le-am trimis tot pe email, si tot administratorului.
Atunci au fost operate modificarile solicitate fara nici o problema.
Acum nu s-a mai putut.
Nu ma deranjeaza prea mult faptul ca am platit intre 15 si 30 de lei pe luna in plus la factura (energia electrica parti comune este singura care se calculeaza pe persoana), ci atitudinea presedintelui si a administratorului.

Cum as putea face sa ma treaca 1 persoana incepand cu septembrie si sa recalculeze facturile de pe lunile anterioare si sa-mi restituie banii platiti in plus?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 20:28, 28 Ianuarie 2021
E foarte posibil ca administratorul sa nu fie "prietem" cu e-mailul si sa nu fi vazut cererea. Multi, de moda veche, vor hartia scrisa. Faceti o cerere letrica(in doua exemplare), dati-o presedintelui si cereti si nr de inregistrare. Anuntati-l si pe administrator, poate asa nu va mai uita. Daca persista in greseala contestati lista in 10 zile de la afisare prin cerere adresata presedintelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot dovedi depunerea unei cereri la asociatia de proprietari? vire vire Buna dimineata, Am citit pe forum ca sa nu irosesc timpul celor care m-ar putea ajuta, dar nu am gasit nimic referitor la dilema mea. Pe tabelul cu ... (vezi toată discuția)
Bunaziua , ma numesc martin eugen si sunt presedintele asociatiei ... martineugen martineugen Bunaziua , ma numesc Martin Eugen si sunt Presedintele ASOCIATIEI DE PROPRIETARI ROSES GARDEN Str.Ion Ratiu Bl.54 Ap.6 Vila 1 Tel.0740125610 ... (vezi toată discuția)
Scutire cheltuieli intretinere mon73key mon73key Am facut cerere de scutire plata intretinere conform legii pt. ca vom fi plecati intr-o luna timp de 18 zile consecutiv. In apartament locuim 2 persoane, iar ... (vezi toată discuția)