avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua

Suntem un grup de 8 persoane , care au lucrat impreuna intr-un restaurant , majoritatea de 7 luni. In ultimele 3 luni nu am fost platiti niciunul dintre noi din diferite motive invocate de catre domnul angajator. Am vrea sa stim care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgem pentru a-l obliga pe angajator sa ne plateasca pentru cele 3 luni prestate in firma dansului. Am incercat cu binisorul, nu se uita in directia noastra. Ce e de facut? Multumim, asteptam un raspuns
Fie depuneti o sesizare la ITM, fie deschideti o actiune in instanta. Ambele posibilitati pot fi exercitate concomitent.

Daca va decideti sa dati in judecata pe angajator , trebuie a stiti ca actiunea se depune la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliul , iar actiunea este scutita de plata taxelor judiciare de timbru.
de CIM dispuneti ?
Va puteti adresa instantei de judecata pentru recuperarea drepturilor salariale. Litigiile de munca se judeca in regim de urgenta si sunt scutite de plata taxei de timbru. Conform art. 283 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate pot fi formulate in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de concediere tudor-daniela-mariana tudor-daniela-mariana conform art 283 cm, drepturile prevazute in ccm se prescriu in 6 luni, eu contest fapta nu forma.Dealtfel, nici nu as fi putut sa contest in 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Nu am primit al 13 salariu si bonurile de masa gab2006 gab2006 Sunt in perioada de preaviz de 20 zile(in uma desfiintarii postului cu art.65 alin.1 din codul muncii)pana in data de 26.01.2009 la o societate particulara.Nu ... (vezi toată discuția)
Plangere la itm los los in cat timp dupa incheierea contractului de munca se poate face plangere itm sau deschiderea unui proces in instanta ,am fost sefa de mag cu gestiune (vezi toată discuția)