Buna ziua. Daca unul dintre soti moare innainte de a se declara propietar al unui bun mostenit prin testament, copii lui vor putea fi trecuti ca propietari ? Se poate pierde dreptul de mostenire daca apar alti mostenitori vor contesta testamentul?
innainte de a se declara propietar al unui bun mostenit
ce vreti sa ziceti ? nu dezbatuse mostenirea ?dati mai multe detalii... cel care a lasat testament a murit inaintea sotului de care vorbiti ?
sau invers ?
cine ataca testamentul ?
Tatal meu a murit acum 7 ani. Sotul meu a murit acum 3 luni. Tata ne facuse testament in favoarea noastra dar noi suntem 3 surori. Pana acum nu am dezbatut nici o succesiune dar vrea sa fiu sigura ca doar eu si fiica mea suntem viitori propietari atat dupa tata cat si dupa sot.
Dupa sot, da.
Dupa tata...depinde. Surorile dvs sunt mostenitori rezervatari, calitate in care pot solicita reductiunea testamentului, pentru incalcarea rezervei succesorale.
Daca surorile sunt dispuse si doresc sa renunte la succesiunea tatalui, veti mosteni doar dvs si sotul.
Buna ziua. Cel care a lasat testamentul a murit primul. Ginerele a murit la putin timp dupa socru si
era trecut in testament dar a murit innainte de a se dezbate mostenirea si a intra in propietatea bunurilor lasate de tata socru. Acum se pune problema daca fetele primului decedat , care nu au fost trecute in testament poate ataca testamentul.
Testament
bogdanptr
Buna ziua,
Sora bunicii mele mi-a facut un testament la notariat pentru 2 spatii comerciale pe care le-a mostenit (tot prin testament) in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)