avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Eroare proces verbal - anulare?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Eroare proces verbal - anulare?

Buna seara,
Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasirea limitei de viteza cu mai mult de 50 km/h si mi-au dat dovada pentru 15 zile.
Uitandu-ma ulterior mai atent pe procesul verbal, am observat ca sub sectiunea unde este trecuta valoarea amenzii si nr de puncte, este sectiunea unde se dispune suspendarea permisului pentru 90 de zile, incepand cu data de 16.02, atentie, anul 2020. NU 2021.
De asemenea, cele 15 zile cu dovada, incepand de astazi, nu iese la calcul pentru 16 februarie...ci 15. Dar nu stiu daca este asa important acest aspect.

Asadar, intrebarea mea, in urma unei contestatii, acest proces verbal poate deveni nul?
Am sanse mai mari sa castig daca depun contestatia printr-un avocat?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefanprisacariu , utilizator 15:47, 1 Februarie 2021
Pentru acea eroare materiala nu se anuleaza PV de contraventie.
Cautati alte motive, eventual apelind la serviciile unui avocat.
Anularea unui proces verbal de contraventie se face din oficiu, daca e indeplinita una dintre conditiile de la art. 17 din OG 2/2001.
Daca e un caz de nulitate relativa, conform art. 16 din aceasi ordonanta, se poate anula doar asa cum scrie in decizia 23 din 2007 a ICCJ :
"În raport cu acest caracter imperativ-limitativ al cazurilor în care nulitatea procesului-verbal încheiat de agentul constatator al contravenţiei se ia în considerare şi din oficiu, se impune ca în toate celelalte cazuri de nerespectare a cerinţelor pe care trebuie să le întrunească un asemenea act, inclusiv cel referitor la consemnarea distinctă a obiecţiunilor contravenientului la conţinutul lui, nulitatea procesului-verbal de constatare a contravenţiei să nu poate fi invocată decât dacă s-a pricinuit părţii o vătămare ce nu se poate înlătura decât prin anularea acelui act."
[ link extern ]
[ link extern ]
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie- locul Adrian9618 Adrian9618 Buna ziua! Se poate cere anularea unui proces verbal in conditiile in care la rubrica privind locul savarsirii contraventiei agentul constatator a notat doar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dragi colegi, ma adresez si eu cu o intrebare legata ... AleeexDON AleeexDON Buna ziua! Dragi colegi, ma adresez si eu cu o intrebare legata de un proces verbal. Fiind grabit sa ajung si eu acasa fiindca urmatoarea zi mergeam la munca, ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a face obiectiuni, neadus la cunostinta de organul constatator al contraventiei ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Un prieten de-al meu a primit o amenda contraventionala de la un nene militial care a venit singur cu masina si i-a aplicat-o. Amenda era pentru ... (vezi toată discuția)