avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Se pot solicita penalitati de intarziere a livrarii ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Se pot solicita penalitati de intarziere a livrarii efectuata ...

Se pot solicita penalitati de intarziere a livrarii efectuata in 1.04., in situatia urmatoare:?
- in contractul de furnizare se precizeaza ca termen de livrare 20.01, iar durata totala de valabilitate a contractului 28.02,
- durata de valabilitate a contractului se prelungeste cu 2 luni, respectiv pana la 28.04., celelalte prevederi ramanand nemodificate
~ Conținut șters la cerere ~
Ma intereseaza daca prin prelungirea duratei de valabilitate cumparatorul este de acord si cu o noua data de livrare.
~ Conținut șters la cerere ~
In functie de prevederile contractuale se pot sau nu solicita penalitati de intarziere. Trebuie verificat: 1. daca au fost incluse penalitati de intarziere in contract 2. termenul contractual de livrare a produselor 3. motivul pentru care nu s-au livrat la termen.

De regula, pentru nelivrarea unor produse la termen se pot solicita penalitati de intarziere si eventualele prejudicii cauzate ca urmare a acestei intarzieri. Exemplu de prejudiciu cauzat ca urmare a unei intarzieri: necesitatea achizitionarii produselor sau a unor parti din acestea de la alt cumparator pentru un pret mai mare, penalitatile de intarziere care va sunt solicitate dumneavoastra ca urmare a neonorarii anumitor obligatii din alte contracte ca urmare a nelivrarii la timp etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agravare clauza de penalitati ContSters56278 ContSters56278 Daca am un contract de prestari servicii care prevede deja penalitati pentru nelivrare la termen in cuantum de 0,1 % precum si posibiltatea de a repara ... (vezi toată discuția)
Penalităţi, daune-interese, contract furnizare produse. neintelegere articol contract Grigore40 Grigore40 Referitor la acest articol - Art. 15. Penalităţi, daune-interese <(1) în cazul în care Furnizorul nu reuşeşte să îşi îndeplinească obligaţiile ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neexecutare? aartist aartist Buna ziua, Am incheiat un contract vanzare-cumparare marfa cu urmatoarele clauze: - termen de livrare 20 de zile de la semnarea contractului; - termen de ... (vezi toată discuția)