avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am cumparat un teren de 400 mp fara a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am cumparat un teren de 400 mp fara a masura in fapt ...

Buna ziua!
Am cumparat un teren de 400 mp fara a masura in fapt terenul. Bazându-ma doar pe documentatia terenului( cadastru+intabulare+carte funciara). Cand am mers pe teren impreuna cu un cadastrist autorizat pentru a-mi imprejmui terenul am constatat ca gardul vecinului intra pe o latura a terenului meu cu aproximativ 4 metri. Iar intre mine si vecin s-a constituit un drum comunal cu o latime de 12m( 10m carosabil+2m trotuarele) care si acesta trece tot pe terenul meu toate acestea se intampla fizic pe teren. Acum din masuratorile cadastrale si OCPI rezulta clar ca vecinul este pe terenul meu iar acel drum comunal ar trebui constituit tot pe terenul lui. In mod normal vecinul trebuie sa retraga gardul si sa cedeze si o portiune de teren pentru drumul comunal. La fata locului acum am ramas cu aproximativ 200mp iar in acte am 400mp. Vecinul are cadastru dar nu a respectat masuratorile si a "plantat" gardul eronat asta cu acordul primariei. Mentionez ca acesta a obtinut autorizatie de constructie in 2017 fara a i se impune sa faca retragerea aferenta. Intrebare:1)Cine il poate obliga pe vecin sa-si retraga gardul pe punctele specificate in cadastru?
2) Eu pot sa-mi ingradesc terenul ramas blocand astfel drumul de acces al celorlalti vecini? Am voie sa fac asa ceva fara a ma trage cineva la raspundere avand practic acte concrete care demonstreaza ca drumul trepe pe terenul meu.Drumul nu este asfaltat. Multumesc anticipat!
Buna ziua,

In privința vecinului formulati o actiune in revendicare. Cu privire la drum, in sensul ca acesta a fost construit pe terenul dumneavoastră, acest aspect necesita o analiza juridica mai complexa. Pare a fi o expropriere nelegala dar trebuie verificat.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate Olga Magdalena Sprimont Olga Magdalena Sprimont Bună seara, am nevoie sa ma lămuriți va rog, în legătură cu un drum privat de servitute, ce a fost mâncat de vecinii mei, care au pus gardurile aproape ... (vezi toată discuția)
Cedare teren primariei MihaiLawyer MihaiLawyer Buna ziua, ma aflu in situatia in care trebuie sa refac un gard din lateralul casei,in momentul de fata exista un gard facut din stalpi de lemn si plasa care a ... (vezi toată discuția)
Coordonate stereo 70 suprapuse cu alt imobil in eterra tutanflo tutanflo Buna ziua, Am cumparat de curand 5000 m2 teren extravilan, trecand prin toate avizele necesare vanzarii-cumpararii conform Legii 17/2014, obtinand inclusiv ... (vezi toată discuția)