avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot imprumuta de la mai multe banci?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot imprumuta de la mai multe banci?

Buna ziua numele meu este Andrei , locuiesc in Constanta. Acum ceva timp am accesat un credit de nevoi personale. In prezent platesc inca ratele dar am epuizat banii respectivi. Situatia financiara si venitul lunar imi permit sa accesez inca un credit de aceeasi dimensiune adica mai pot plati inca o rata de acceasi marime. Pot accesa credite la mai multe banci simultan? De data aceasta as dori sa imprumut de la BT. Un raspuns va rog.
Răspunsul vi-l poate da doar BT, sau altă bancă. Creditarea este o afacere prin care băncile vând bani pentru profit, nu pentru a înregistra pierderi. Băncile la care veți solicita încă un credit o să vă verifice solvabilitatea.

Legea civilă nu limitează dreptul băncilor de a acorda credite. Doar să vă încadrați în criteriile stabilite de fiecare bancă în parte.
Există posibilitatea ca o bancă să vă respingă cererea, și alta să vă aprobe.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2021
Dapix, utilizator
Am inteles raspunsul dumneavoastra insa nu sunt lamurit. Nu sunt inscris in biroul de credit , nu am istoric negativ si detin contract de munca deci in principiu orice banca miar acorda un imprumut . In general , este posibil sa imprumuti de la mai multe banci simultan?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va duceti in aceeasi zi la banci si va aproba in aceeasi zi, probabil ca veti putea lua de la mai multe banci. Daca va ganditi totusi sa luati acei bani si sa nu ii achitati, aveti grija ca mai nou bancile formuleaza plangeri penale (daca nu se achita nicio rata).

Oricum, raspunsul il puteti primi doar de la banci. In teorie, daca nu aveti "bile negre", puteti sa imprumutati bani. In practica, e mai complicat.
Ați spus că doriți un al 2-lea credit de la BT. De ce nu ne spuneți ce răspuns va dat banca`?
De asemenea de ce nu întrebați la mai multe bănci`? Fiecare bancă are politica ei personalizată de creditare.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceva nu suna bine in situatia expusa de dvs.Gradul de indatorare fixat de BNR si pe care bancile trebuie sa-l respecte este de 40% creditele in ron si 20% creditele in valuta calculate la venitul net.La un venit net de 2000 ron rata lunara maxima este de 800 ron.Banca verifica la ANAF ce venituri aveti si ce rate platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar sile03 sile03 buna ziua. as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema. inainte de casatorie sotul meu a facut imprumut bancar a carui rate nu le-a platit intotd la termen. ... (vezi toată discuția)
Important- credit prima casa Lazarescu_Andreea Lazarescu_Andreea Buna ziua. Sunt mama unui copil minor si intenționez sa divortez. In prezent, venitul meu este indemnizația creștere copil in valoare de 900lei. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Confidentialitatea contractelor cu bancile din romania. chewder chewder Buna ziua, Incerc sa contractez un imprumut de la o banca (un card de credit). Pe langa aceasta, sunt implicat intr-un alt imprumut la o alta banca. Ma ... (vezi toată discuția)