avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Important- credit prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Important- credit prima casa

Buna ziua. Sunt mama unui copil minor si intenționez sa divortez. In prezent, venitul meu este indemnizația creștere copil in valoare de 900lei. Vreau sa stiu dacă este posibil ca, după divorț, având copilul in creștere, pot solicita credit PrimaCasa? Care ar fi estimativ valoarea creditului, in cazul in care este posibil, si perioada de plata sau rata lunara? Menționez ca am 27 ani, dacă este important iar copilul are 1an6luni.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:20, 18 Octombrie 2017
Si cu ce vreti sa platiti creditul, din indemnizatie ?
Sa mai creasca copilul, sa aveti un job bine platit si apoi puteti merge la banca sa va interesati daca puteti accesa cu venitul dvs si fara coplatitori.
Indemnizația o primesc cât stau in acest concediu de creștere copil apoi m-a întorc la munca. Pana atunci, plec din casa unde stau sa locuiesc cu copilul unde??? De asta si întrebarea mea, pt a-i oferi un cămin sigur copilului
plec din casa unde stau sa locuiesc cu copilul unde???

Sigur nu in prima casa...
Nu aveti cum accesa credit in aceasta perioada cat nu aveti salariu, apoi si cand il veti avea ar trebui sa fie indestulator pt a va intretine si pe dvs si copilul, casa si sa puteti plati si rata...30 de ani.
Daca va permiteti, pana atunci puteti locui cu chirie.

Simplu, pentru indemnizatii nu se acorda credite. Ar fi un abuz sa se puna proprire pe banii care trebuie folositi la cresterea copilului, in cazul nepatii ratelor. Venitul net trebuie sa treaca de 1500 ron pentru a primi un credit pentru locuinta. Daca parintii vor sa va ajute ar putea lua creditul pentru dumneavoastra, insa este foarte importanta varsta lor si venitul. Pentru mai multe informatii, datele mele de contact le gasiti aici:

[ link extern ] /

Toate cele bune!
In cazul veniturilor acceptate la acordarea de credite, ramane la latitudinea bancii daca va accepta sau nu indemnizatia de crestere copil.

Dar sa fim sincer: cu 900 RON nu exista nicio banca care doreste sa acorda un credit prima casa. Venitul respectiv este prea mic. De la 900 RON sa mai scade cosul de intretinere pentru copil (in jur de 240 RON) si cu un grad de indatorare de 50% creditul maxim de obtinut este in jur de 60.000 RON (cu o rata lunare de aproximativ 300 RON/luna) care reprezinta 95% din valoarea imobilului.

Datorita faptului ca venitul dvs (indemnizatie) sa mai plateste cu inca 6 luni (dupa copilul indeplineste 2 ani) nu exista - din punctul de vedere al riscului- nicio banca care poate acorda un astfel de imprumut.

Mai bine sa reveniti la locul de munca (cu salariul de 1200 RON net) si puteti obtine pana la 95.000 RON pe 30 de ani (care reprezinta 95% din valoarea imobului, diferenta de 5% este avansul dvs).

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale si executarea silita lukyan171 lukyan171 Buna as dori sa stiu ce trebuie sa fac daca am primit o instiintare de executare silita, in 2007 am luat un credit de nevoi personale in valoare de 4000 ron de ... (vezi toată discuția)
Divort sindilaru sindilaru Buna ziua, as avea si eu o nelamurire: sunt casatorita de 2 ani, am un baietel de 11 luni, locuim la casa parintilor mei(ei nefiind in tare). As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Credit la banca MariusOvidiu MariusOvidiu Buna ... ma numesc Marius si acus 2 ani de zile am lucrat la o firma si am vrut sa scot un credit de la o banca. Am fost trecut in concediu fara salar timp de ... (vezi toată discuția)