avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă fiica mea face facultatea de psihologie timp de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai ...

Dk fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai trebui sa mai platesc pensie alimentara dupa acesti 3 ani ?? am auzit ca masteru nu e obligatoriu deoarece se poate angaja cu program scurt pe perioada masterului...as vrea sa stiu daca dupa acesti 3 ani de facultate mai sunt obligat sa platesc in continuare si masteratul ???
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 9 Februarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate face cate scoli si ce scoli doreste si veti plati pana la 26 de ani daca face asta.
Ar trebui sa va bucurati ca invata, nu sa va suparati ca platiti pensie.
Informația auzită este eronată datorati pensie ana la împlinirea vârstei de 26 indiferent ce studii face,master,doctorat,etc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Părinţii au obligaţia de a contribui la întreţinerea copilului lor devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, însă nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

Copilul major beneficiază de întreţinere din partea părinţilor dacă îşi continuă studiile, indiferent de forma de pregătire (teoretică sau practică) şi, de asemenea, indiferent dacă instituţia de învăţământ (liceală, universitară, etc.) este de stat sau particulară, însă numai până la împlinirea vârstei de 26 de ani.

În situaţia în care copilul major are venituri suficiente pentru întreţinerea sa, părinţii nu vor putea fi obligaţi la plata întreţinerii. Numai în cazul în care aceste venituri sunt insuficiente, părinţii vor fi obligaţi la întreţinere în completarea veniturilor obţinute de copilul major. Prin urmare, în măsura în care copilul major aflat în continuarea studiilor desfăşoară şi o activitate din care obţine venituri, are bursă ori bunuri obţinute cu orice alt titlu, instanţa de judecată ţine seama de această împrejurare când soluţionează cererea de obligare la întreţinere.
Din cate am.citit pe net masterul nu e obligatoriu pentru plata deoarece cu diploma de la facultate se poate angaja iar masterul are program in asa fel încât să-ți permita si un job..deci ?? pana la urma care e adevarul mai exact
Mai exact, v-am raspuns, nu cobteaza ce scoala face.
Urmand logica dvs, nici facultatea nu e obligatorie, ca se poate angaja si fara.

Alte discuții în legătură

Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)
Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada ... andreeabrd28 andreeabrd28 Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada studiilor de faculate in conditiile in care studiaza la frecventa redusa? Nu ma raportez doar la ... (vezi toată discuția)