avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta la care se poate construi o casa cu etaj fata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta la care se poate construi o casa cu etaj fata de vecin

buna ziua,
vecinul meu construieste o casa cu etaj plus podul care ajunge cred ca pe la 8 metri.inaltime.
casa este in fata casei mele la o distanta de 50 cm fata de gardul meu.
va rog sa imi raspundeti daca e corect ce face el ,pentru ca mi-a luat toata lumina(soarele)
multumesc
Cel mai recent răspuns: alex333 , utilizator 16:18, 3 Ianuarie 2010
Conform Codului Civil si legii 50/1991 republicata (refereitoare la constructii) distanta minima pana la limita de proprietate trebuie sa fie 0,9 m.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
luiza2008, utilizator
luiza2008 a scris:

Conform Codului Civil si legii 50/1991 republicata (refereitoare la constructii) distanta minima pana la limita de proprietate trebuie sa fie 1,9 m.

Cod civil :
Art. 615. - (1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.

In cazul in care nu exista ferestre , distanta minima este de 90 cm. Aceste distante pot fi insa marite de catre primarie si sunt inscrise in certif. de urbanism .
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
traff, utilizator
In Codul Civil scrie ca distanta pana la limita de propietete la care se poate construi fara ferestre cu deschidere sau transparente este de 0,6 decimetri,da asa scrie,la aceasta distanta se poate construi FARA AC.VECINULUI,nu an mai bun...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute -geam de lumina si aeririse ?????? Analore Analore Apelez la cunostintele dv. intr-o problema care imi este nelara, in cazul constructiei unui imobil chiar pe limita de hotarar intre 2 proprietatii, acestui ... (vezi toată discuția)
Distanta de construire locuinta fata de hotar gaskoe gaskoe Bun gasit. Doresc sa construiesc o locuinta P+M. Partea din spate a casei are, conform schitelor din proiect, distanta de 90 cm fata de hotar. Dirigintele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! (problema casa cu calcan) Buna ziua si sper sa gasesc pe cineva sa ma lumineze si pe mine... Terenul are 11,2 m deschidere la strada si 29 adancime care nu este o problema. Pe stanga ... (vezi toată discuția)