avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua ! (problema casa cu calcan)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua ! (problema casa cu calcan)

Buna ziua si sper sa gasesc pe cineva sa ma lumineze si pe mine...
Terenul are 11,2 m deschidere la strada si 29 adancime care nu este o problema.
Pe stanga terenului un prieten al meu are construita o casa cu calcan, parter si pod cu calcanlunga de 11-12 m si la distanta cu spatele de hotar (cred ca 90 cm) si in continuare o casa mare cu etaj si mansarda lunga de vreo 8-9 m dar aceasta este pe hotar construita.
Intrebarea mea este cum pot construi eu o casa pe acest teren?
Daca o fac cu fata spre spatele lui e urat si pa pa soare ...dar daca o fac spate in spate cu el va trebui sa ma alipesc de a lui???
Pot sa construiesc o casa cu calcan spate in spate cu a lui dar la o distanta de 90 cm de hotar avand in vedere ca in fata casei trebuie lasat 3 m si s amai ramana un 7,3 m pt casa...
Soarele rasare dinspre strada si oricum rasaritul e din lateralul casei indiferent ca o pun pe stanga sau pe dreapta.
Eu as dori sa construiesc o casa cam de 13 -14 m lungime si 7,3 latime dar sa nu o lipesc cu spatele de a lui, vreau s aexiste o distanta si sa nu fie 15-20 cm cum scrie la lege.
Ar fi distanta intre prima casa a lui si constructia mea de 180 cm ...dar daca ajung in dreptul celei de a doua case care este si mai inalta ar fi doar 90 cm caci aceasta este construita pe hotar....
Eu doresc sa construiesc P+1+mansarda ....deci si acoperisl va diferi total de ceea are el pe cele doua case...
Daca a ainteles cineva ceea ce am scris eu cantitativ si prost calitativ si imi poate da un raspuns ii multumesc din tot sufletul !
Ideea e ca vreau sa fac o casa cu calcan spate in spate cu alte case cu calcan dar sa ma o oarecare distanta fata de acestea.Care este aceasta distanta( ma intereseaza la 90 cm daca se poate)???
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 20:43, 16 Decembrie 2010
Regulament general de urbanism
ARTICOLUL 24
Amplasarea în interiorul parcelei

Autorizarea executării construcţiilor este permisă numai dacă se respectă:
a) distanţele minime obligatorii faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, conform Codului civil;
b) distanţele minime necesare intervenţiilor în caz de incendiu, stabilite pe baza avizului unităţii teritoriale de pompieri.

1)Dv puteti dori sa va amplasati casa spate in spate cu a vecinului, dar nu este obligatoriu sa fie de acord si Serviciul de Urbanism din cadrul Primariei. Daca in acea zona toate casele de pe strada au calcanul pe dreapta terenului, atunci si dv trebuie sa va conformati acestei reguli. La fel daca sunt lipite doua cate doua, calcan la calcan
2)Deasemenea nu cred ca vi se va admite sa construiti calcan la asa o distanta mare (90 cm) fata de calcanul vecin(loc umed, neinsorit, zapada nu se topeste, gunoaie si frunze aduse de vant..)
3)Pozitia pe care ati ales-o pentru viitoarea casa nu va avantaleaza nici din punct de vedere al orientarii, din descrierea dv, rezulta ca fatada principala, cu o lungime de 13-14 m, va avea orientare nordica!
Cel mai competent sfat va va fi dat de catre Serviciul Urbanism, in baza studierii planului local si a reglementarilor locale!
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

constructie casa pe teren ingust claudia5555 claudia5555 Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va ... (vezi toată discuția)
Restrictie constructie casa cu privire la deschiderea la strada bogdanc13 bogdanc13 Buna ziua, intentionez sa cumpar un teren in Sectorul 6 care are 8.5 m deschidere la strada si 50 m lungime. vreau sa construiesc o casa cu calcan (pe o ... (vezi toată discuția)
Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)