avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara! Am doua contracte de munca, unul dintre ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara! Am doua contracte de munca, unul dintre contracte ...

Buna seara! Am doua contracte de munca, unul dintre contracte este cu timp partial 30h/luna si a inceput cu 03.07.2020 , in data de 01.01.2021 am intrat in concediu prenatal. Beneficiez ce concediu prenatal si postnatal si in cazul contractului cu timp partial?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 5 Februarie 2021
Am sunat la cas si au spus ca la fiecare cim in parte trebuie sa am stagiu de cotizare complet( cel de 6 luni) sa se insele doamna cu care am vorbit ?

Cornel Vasile a scris:

Reiterez : Beneficiati de concediu prenatal si postnatal si in cazul contractului cu timp partial.

Cele 6 luni de stagiu nu trebuie sa fie neaparat in baza unui singur c.i.m.

OUG 158/2095
art.7
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Cele 6 luni pot fi cumulate in baza a mai multor c.i.m. sau de la mai multi angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am un contract pe perioada det, pana la 1 oct 2025. ... ale203 ale203 Buna ziua! Am un contract pe perioada det, pana la 1 Oct 2025. Am ramas insarcinata si as vrea sa stiu daca pot beneficia de prenatal pana la data expirarii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani axentyna@yahoo.com axentyna@yahoo.com sunt angajata cu fractiune de norma, mai exact 4 ore/zi, initial pe perioada nedeterminata, ulterior pe perioada determinata. COnform ultimelor modificari ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Laurasilviu Laurasilviu Buna ziua am și eu o întrebare dacă sunt însărcinată în 4 săptămâni dacă mă angajez până la luna nașteri pot beneficia de concediu prenatal??? (vezi toată discuția)