avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O Asociatie Umanitara a infiintat un azil pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O Asociatie Umanitara a infiintat un azil pentru batrani si a ...

O Asociatie Umanitara a infiintat un azil pentru batrani si a construit din fonduri proprii (donatii in principal) cladirea care deserveste acestui scop.

Persoanele care doresc sa beneficieze de acest tip de ingrijire, achitata o contributie lunara pe baza unui contract de ingrijire. Fondurile incasate se utilizeaza doar în administrarea activității azilului de batrani al Asociatiei Umanitare.

Va rog sa ne precizati daca aceasta activitate este considerata activitate economica sau nu, si care ar fi tratamentul fiscal corect in acest caz.
Va multumim
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:16, 3 Martie 2021
daca are la baza o relatie contractuala e clar ca aia sunt beneficiari si e actitivate economica. Ca sa nu fie calificata fiscal in acest mod trebuia sa fie insisi beneficiarii membri in asociatie si printre beneficiile calitatii de membru sa fie si cel de a beneficia de acele servicii finantate din donatii, sponsorizari etc. ... dar daca ele nu ajung ci trebuie cei in cauza sa achite toate sau o parte din costurile lunare, tot la activitate economica ajungem.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare asociatie non-profit DreeaA DreeaA Buna ziua, Nici macar nu stiu cum sa formulez ca sa exprim cat mai clar asa ca o sa fiu directa si sincera. Am o frumusete de forma de cancer si nu mai ... (vezi toată discuția)
Suma platita si neimpozabila rugby15 rugby15 Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti daca o Asociatie infiintata pe Legea 26 / 2000 poate sa plateasca din fondurile proprii , sume de bani catre diverse persoane ... (vezi toată discuția)
Înființare magazin comerț obiecte din donații. Ambul Ambul Înființare magazin comerț obiecte din donații. Doresc înființarea unui magazin care sa comercializeze bunuri provenite din donații , fondurile strânse ... (vezi toată discuția)